Συμφωνία ΥΠΕΚΑ και περιφέρειας Πελ/σου

Το φυσικό αέριο και στη Λακωνία
Τρίτη, 16 Αύγουστος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συμφωνία ΥΠΕΚΑ και περιφέρειας Πελ/σου

Το πράσινο φώς δόθηκε από το υπουργείο Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τη δημιουργία συστήματος μεταφοράς Φυσικού Αερίου στις ΠΕ Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αχαΐας και Ηλείας, στο πλαίσιο της πολιτικής για ενιαία θεώρηση στο σχεδιασμό για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου.
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΣΦΑ κ. Γεώργιος Παπαρσένος, συμφώνησε με τις απόψεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και ανακοίνωσε την άμεση εκπόνηση της σχετικής μελέτης. Παράλληλα, απάντησε θετικά και στην πρόταση του περιφερειάρχη για ταυτόχρονη παροχή ευρυζωνικής κάλυψης, με εγκατάσταση οπτικών ινών πάνω στο δίκτυο του αγωγού φυσικού αερίου.
«Κατ’ αυτό τον τρόπο», δήλωσε ο κ. Τατούλης, «η περιφέρεια Πελοποννήσου θα καταστεί η πρώτη περιφέρεια αειφορίας και καινοτομίας της χώρας», ενώ πρόσθεσε, πως στόχος είναι «η παροχή δωρεάν υπηρεσιών στους πολίτες και η ταυτόχρονη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης της οικονομίας, με έμφαση στον αγροτικό τομέα».  
Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες κ.κ Κωνσταντίνα Νικολάκου και Ανδρέας Πουλάς, οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας κ. Γιώργος Δέδες, Αργολίδας κ. Τάσος Χειβιόπουλος, Αρκαδίας κ. Βαγγέλης Γιαννακούρας, Λακωνίας κ. Ντία Τζαντέα και Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Αλευράς, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΣΦΑ κ. Γεώργιος Παπαρσένος, ο υπεύθυνος έργου Πελοποννήσου της ΔΕΣΦΑ Γεώργιος Στεργίου, δήμαρχοι και εκπρόσωποι των Δήμων Τριπόλεως, Άργους-Μυκηνών, Ναυπλιέων και Κορίνθου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia