Προς λύση της απεργίας οι οδηγοί ταξί

Εχέγγυα από τους περιφερειάρχες για «πάγωμα» νέων αδειών Αποκλιμακώνεται, όπως φαίνεται, η ένταση που εδώ και καιρό επικρατούσε στον κλάδο...
Πέμπτη, 04 Αύγουστος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Προς λύση της απεργίας οι οδηγοί ταξί

Εχέγγυα από τους περιφερειάρχες για «πάγωμα» νέων αδειών
Αποκλιμακώνεται, όπως φαίνεται, η ένταση που εδώ και καιρό επικρατούσε στον κλάδο των ταξί και οι πολυήμερες απεργίες που πραγματοποιούσαν πανελλαδικά οι αυτοκινητιστές, αφού οι εκπρόσωποι του κλάδου έλαβαν δεσμεύσεις από τους περιφερειάρχες ότι δεν θα εκδώσουν νέες άδειες, έως ότου κατατεθεί στη Βουλή ο νόμος.
Συγκεκριμένα, οι 13 περιφερειάρχες δεσμεύτηκαν στη χθεσινή συνάντηση με τους φορείς των επαγγελματιών οδηγών και ιδιοκτητών ταξί, ότι δεν θα υπογράψουν καμία από τις 4.600 αιτήσεις για άδειες κυκλοφορίας ταξί και υποσχέθηκαν ότι θα είναι εκείνοι οι εγγυητές του διαλόγου που θα ξεκινήσει στο τέλος του Αυγούστου. Παράλληλα, δεσμεύθηκαν ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία στο πλαίσιο του διαλόγου με την ηγεσία του υπουργείου, θα στηρίξουν το αίτημα των ιδιοκτητών ταξί για τα πληθυσμιακά κριτήρια.
Τέλος, αναφορικά με τις διοικητικές κυρώσεις, που το αρμόδιο υπουργείο εξήγγειλε σε περίπτωση παρακώλυσης συγκοινωνιών, οι περιφερειάρχες ξεκαθάρισαν ότι ο νόμος είναι νόμος και πρέπει να εφαρμοστεί, εκτός και αν υπάρξει άλλη ρύθμιση από πλευράς υπουργείου Μεταφορών ή Προστασίας του Πολίτη για το θέμα.
Όπως φαίνεται, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, υιοθέτησε την απόφαση του ΠΣ Πελοποννήσου για τα ταξί, που είχε εγκρίνει ομόφωνα την εισήγηση του περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη.
Μάλιστα, στο περιθώριο της συνεδρίασης, ο κ. Τατούλης ενημέρωσε τους ομολόγους του περιφερειάρχες αλλά και τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ κ. Θ. Λυμπερόπουλο, για την ομόφωνη απόφαση του ΠΣ, με την οποία πάγωσαν οι εγκρίσεις νέων αδειών στην Πελοπόννησο από τις 11/7. Γνωστοποίησε επίσης την πρότασή του να αναληφθεί πρωτοβουλία για εγγύηση συνέχισης του διαλόγου και ζήτησε επάνοδο στο προηγούμενο Προεδρικό Διάταγμα και στα συμπεράσματα της διαβούλευσης που είχε γίνει, με την οποία είχαν έρθει σε συνεννόηση ιδιόκτητες ταξί και υπουργείο. 
Κατόπιν αυτών, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ σημείωσε ότι «τα δεδομένα αλλάζουν» και γι’ αυτό το λόγο κάλεσε εκτάκτως γενική συνέλευση, προκειμένου να ζητηθεί η αναστολή της απεργίας και των κινητοποιήσεων σε ολόκληρη τη χώρα.