Ερώτηση Βορίδη για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μάνης

«Καμία νομοθετική πρωτοβουλία για το εκκρεμές ζήτημα» Σε πανελλαδικό επίπεδο έχει απασχολήσει η αδικία που υφίσταται η Μάνη ως προς...
Τετάρτη, 03 Αύγουστος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ερώτηση Βορίδη για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μάνης

«Καμία νομοθετική πρωτοβουλία για το εκκρεμές ζήτημα»
Σε πανελλαδικό επίπεδο έχει απασχολήσει η αδικία που υφίσταται η Μάνη ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς της και ο γόρδιος δεσμός που εδώ και χρόνια παραμένει άλυτος, χωρίς καμία νομοθετική πρωτοβουλία.

Η ερώτηση ήρθε αυτή τη φορά στη Βουλή από το βουλευτή Αττικής του ΛΑΟΣ κ. Μαυρουδή Χ. Βορίδη, ο οποίος στο κείμενο της ερώτησής του προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ.κ. Κώστα Σκανδαλίδη και Γιώργο Παπακωνσταντίνου αντίστοιχα, αναφέρει:
«Στο εδ. Β της παρ.1 του άρθρου 62 του Ν. 998/79, αναφέρονται περιοριστικά οι περιοχές της Ελλάδας, οι οποίες εξαιρούνται από την ύπαρξη τεκμηρίου κυριότητας δασικών εκτάσεων υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.
Παρά το αναμφισβήτητο ιστορικό γεγονός πως η Μάνη ουδέποτε απετέλεσε μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και κατά συνέπεια ουδέποτε υπήχθη στο οθωμανικό δίκαιο και παρά το γεγονός ότι με σχετικό έγγραφο του, το 2005 (104391/3144/18.10.2005) το Τμήμα Νομικών Υποθέσεων της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρει ότι “… έχει ήδη προωθηθεί από τη Διεύθυνση μας πρόταση για νομοθετική ρύθμιση υπαγωγής της Μάνης στο άρθρο 62 Ν. 998/1979”, καμία σχετική νομοθετική πρωτοβουλία δεν έχει, μέχρι σήμερα, επιλύσει το ζήτημα που εκκρεμεί εδώ και δεκαετίες.

Ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί:
• Ισχύει η πολιτική βούληση για την υπαγωγή της Μάνης στο καθεστώς του άρθρου 62 Ν. 998/79 και από την παρούσα πολιτική ηγεσία του υπουργείου και αν ναι γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει αναληφθεί σχετική νομοθετική πρωτοβουλία;
• Έχει συνταχθεί από τη νομική υπηρεσία της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Δασών, σχετικό έγγραφο, απευθυνόμενο προς κάθε εμπλεκόμενη αρχή, περί υπαγωγής της περιοχής της Μάνης στο νομικό καθεστώς του άρθρου 62 Ν. 998/1979; Να μας κατατεθεί το εν λόγω έγγραφο».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia