Ανυποχώρητοι οι αυτοκινητιστές: Μέχρι το Σάββατο οι κινητοποιήσεις

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους έως το Σάββατο 6/8 αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες ταξί κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασής τους,...
Τετάρτη, 03 Αύγουστος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ανυποχώρητοι οι αυτοκινητιστές: Μέχρι το Σάββατο οι κινητοποιήσεις

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους έως το Σάββατο 6/8 αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες ταξί κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασής τους, κάνοντας δεκτή την εισήγηση του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας.
Κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνεδρίασης κατατέθηκαν διαφορετικές προτάσεις, τόσο για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων, κυρίως από την πλευρά του ΣΑΤΑ, όσο και την αναστολή τους από προέδρους συνδικάτων της επαρχίας.
Θέλοντας να διατηρήσουν το στοιχείο του αιφνιδιασμού, οι αυτοκινητιστές δεν ανακοίνωσαν για την πορεία και τη μορφή των κινητοποιήσεών τους, ωστόσο το Σάββατο θα πραγματοποιήσουν εκ νέου συνεδρίαση προκειμένου να επανακαθορίσουν τη στάση τους.
Από το απεργιακό κλίμα αποχώρησαν τα Σωματεία των ιδιοκτητών ταξί Ρόδου και Κω, αναστέλλοντας τις κινητοποιήσεις τους, ενώ σε ραδιοφωνικές δηλώσεις του, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κ. Σκέντζος τόνισε ότι «θέλουμε εγγυήσεις ότι δεν θα χάσουμε τις θέσεις εργασίας μας για να σταματήσουμε την απεργία», επισημαίνοντας ότι οι ιδιοκτήτες δεν θα μπορέσουν να ανταγωνιστούν τις μεγάλες εταιρείες που θα μπουν στον κλάδο με το άνοιγμα του επαγγέλματος.
Εν τω μεταξύ, οι που έχουν σχηματιστεί εις βάρος ιδιοκτητών ταξί κατά το χρονικό διάστημα από 18 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου έχουν φθάσει αισίως τις εκατό, οι οποίες, σύμφωνα με την Αστυνομία, αφορούν σε συνολικά 7.568 άτομα και σχετίζονται με παραβάσεις παρακώλυσης συγκοινωνιών και άλλα συναφή αδικήματα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι 36 έχουν ήδη υποβληθεί στις κατά τόπους αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, στις οποίες εμπλέκονται 5.574 άτομα.
Επιπλέον, από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, έχουν διαβιβασθεί έγγραφα ενημέρωσης στις κατά τόπους γενικές γραμματείες περιφέρειας, για 6.080 περιπτώσεις, προκειμένου να εξεταστεί η επιβολή των προβλεπομένων διοικητικών κυρώσεων.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia