Αγωνία για τη μεταφορά των μαθητών: Ανάληψη από την περιφέρεια ζητά για φέτος ο Δ. Ευρώτα

Νέα επιστολή προς τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Π. Κουκουλόπουλο, την υφυπουργό Παιδείας κ. Π. Χριστοφιλοπούλου και τον περιφερειάρχη Πελ/σου κ....
Τρίτη, 02 Αύγουστος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Νέα επιστολή προς τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Π. Κουκουλόπουλο, την υφυπουργό Παιδείας κ. Π. Χριστοφιλοπούλου και τον περιφερειάρχη Πελ/σου κ. Π. Τατούλη, απέστειλε ο αντιδήμαρχος Ευρώτα κ. Ηλίας Παναγιωτακάκος, επαναφέροντας το θέμα της μεταφοράς των μαθητών του οικείου δήμου.
Απαριθμώντας τα προβλήματα που καθιστούν δύσκολη την εφαρμογή της ΚΥΑ πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, ο αντιδήμαρχος Ευρώτα προτείνει ως μόνη λύση για τη φετινή χρονιά, την ανάληψη της μεταφοράς από την περιφέρεια Πελ/σου, δίνοντας τον απαραίτητο χρόνο στους δήμους να προετοιμαστούν και να ανταπεξέλθουν στην εν λόγω υποχρέωση από την επομένη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παναγιωτακάκος στην επιστολή του αναφέρει:
«Επανερχόμαστε στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκφράζοντας τη συνεχιζόμενη αγωνία του Δήμου Ευρώτα και πιστεύουμε και άλλων δήμων, ως προς τον τρόπο μεταφοράς των μαθητών.
Οι υπ’ αριθ. 38 και 39 εγκύκλιοι του υπουργείου Εσωτερικών δεν μπορούν να εφαρμοσθούν άμεσα και η εγγραφή στον κωδικό 6162 “Λοιπά έξοδα τρίτων” απαιτεί οικονομοτεχνική μελέτη.
Τα στοιχεία των σχολικών μονάδων είναι ελλιπή, με αποτέλεσμα ο ακριβής αριθμός των μεταφερόμενων μαθητών να είναι αδύνατος.
Ο νέος χωροταξικός σχεδιασμός είναι φυσικό να δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα στον προσδιορισμό των μαθητών, που προέρχονται από τις συγχωνεύσεις των σχολείων.
Η διενέργεια αυτής της κλίμακας διαγωνισμού απαιτεί 52 ημέρες και όπως είναι γνωστό, η σχολική χρονιά θα έχει ξεκινήσει.
Ως εκ τούτου, επανερχόμαστε στο αίτημα που σας είχαμε αποστείλει, με το οποίο επισημαίνουμε, ότι η προσφορότερη λύση είναι η ανάληψη της μεταφοράς για τη φετινή σχολική χρονιά (2011-30/06/2012) να πραγματοποιηθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Δεν αποποιούμεθα των ευθυνών μας, πιστεύουμε, όμως, ότι τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία (28-07-2011), κατά την οποία η εγκύκλιος εστάλη, είναι πολύ αργά για πειραματισμούς.
Κατόπιν των παραπάνω, ευελπιστούμε στην αποδοχή του αιτήματός μας, ώστε να υπάρξει από πλευράς δήμων, η κατάλληλη προετοιμασία».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia