9η λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών: Ο Δήμος Ευρώτα κρατά ψηλά τη «φλόγα της Αγάπης»

«Παρών» στην πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών δηλώνει, για τρίτη συνεχή χρονιά, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Σκάλας «Γεώργιος Κρεμμύδας», υπό...
Παρασκευή, 29 Ιούλιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
9η λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών: Ο Δήμος Ευρώτα κρατά ψηλά τη «φλόγα της Αγάπης»

«Παρών» στην πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών δηλώνει, για τρίτη συνεχή χρονιά, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Σκάλας «Γεώργιος Κρεμμύδας», υπό την αιγίδα του Δ. Ευρώτα και με την πολύτιμη συνεργασία και συμμετοχή του Αθλητικού Οργανισμού Σπαρτιατών.
Η εν λόγω λαμπαδηδρομία μετρά εννιά χρόνια ζωής και διοργανώνεται από την ΠΟΣΕΑ με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλο και περισσότερων ανθρώπων στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, ως ένα από τα βασικότερα στοιχεία πολιτιστικής και κοινωνικής ταυτότητας του τόπου μας.
Με την πεποίθηση ότι η συμμετοχή μεμονωμένων ομάδων εθελοντών αιμοδοτών είναι επιτακτική, ενώ η συμμετοχή όλων μας αναγκαία, ο Δήμος Ευρώτα στέλνει ανοικτή πρόσκληση στον αγώνα για την εξεύρεση αίματος, το οποίο όπως αναφέρει «δεν αγοράζεται, δεν πουλιέται, αλλά δωρίζεται από μοναδικούς και μεγαλόψυχους αγωνιστές που έχουν κατανοήσει την πραγματική έννοια της προσφοράς στο συνάνθρωπο».   
Ειδικότερα, η αφή της «Φλόγας της Αγάπης» θα πραγματοποιηθεί την 27η Αυγούστου στις 6 το απόγευμα στα Σέρβια της Κοζάνης, εκεί δηλαδή όπου τερμάτισε πέρυσι, σηματοδοτώντας την έναρξη της 24ης Αμφικτιονίας. Ακολούθως, θα περάσει από όλους τους νομούς της χώρας για να καταλήξει στις 31 Οκτωβρίου στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.
Η «διήμερη διαδρομή» των λακώνων δρομέων θα πραγματοποιηθεί το Σαβ/κο 3 και 4 Σεπτεμβρίου, με αφετηρία τη Σπάρτη και συγκεκριμένα το άγαλμα του Λεωνίδα, για να τερματίσει στην πλατεία των Πηγών στη Σκάλα.
Ο Δήμος Ευρώτα καλεί τους εθελοντές αιμοδότες από την ευρύτερη περιοχή, να συμμετάσχουν σε αυτόν τον αγώνα δρόμου, αποδεικνύοντας κοινωνική αλληλεγγύη και ανθρωπιά, ενώ καλεί επίσης και τα παιδιά, ηλικίας 10  έως 12 ετών, να αναλάβουν το ενημερωτικό κομμάτι της εκδήλωσης.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 2735360022, έως και την Παρασκευή 12 Αυγούστου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia