Στοιχεία για το Σκούρα-Πυρί ζήτησε ο Δαβάκης: Στο φως τα πορίσματα για την απόδοση ευθυνών

Άπλετο φως στην υπόθεση του έργου-σκάνδαλο Παράκαμψη Σπάρτης – Τμήμα Σκούρα-Πυρί ζήτησε με νέα παρέμβασή του στη Βουλή ο λάκωνας...
Πέμπτη, 28 Ιούλιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στοιχεία για το Σκούρα-Πυρί ζήτησε ο Δαβάκης: Στο φως τα πορίσματα για την απόδοση ευθυνών

Άπλετο φως στην υπόθεση του έργου-σκάνδαλο Παράκαμψη Σπάρτης – Τμήμα Σκούρα-Πυρί ζήτησε με νέα παρέμβασή του στη Βουλή ο λάκωνας βουλευτής κ. Θανάσης Δαβάκης, αιτούμενος παράλληλα να ενημερωθεί για τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί οι αρμόδιοι, προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση.
Μεταφέροντας στη Βουλή τη δίκαιη, όπως τη χαρακτήρισε, πικρία και αγανάκτηση του λακωνικού λαού, που βλέπει ένα έργο πνοής σε αυτή την κατάσταση, τον ανάδοχο να έχει κηρυχθεί έκπτωτος και τον προϋπολογισμό του να ανέρχεται σε δυσθεώρητα ύψη, ο κ. Δαβάκης ζήτησε την άμεση αλλαγή της κατάστασης και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.
Ο λάκωνας βουλευτής αναφέρθηκε διεξοδικά και στη δέσμευση που ο ίδιος είχε αποσπάσει με επερώτηση του στις 15/3/2011, από τον τότε υφυπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Ρήγα, σχετικά με τη συνέχιση του έργου από εθνικούς πόρους και την κατανομή των ευθυνών, σημειώνοντας:
«Σε επίκαιρη ερώτησή μου στη Βουλή, που αφορούσε την απένταξη του εν λόγω έργου από το ΕΣΠΑ, λόγω των παρατυπιών που εντοπίστηκαν από την αρμόδια διαχειριστική αρχή, ο τότε υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Ρήγας, δεσμεύτηκε τόσο για τη συνέχιση του έργου με εθνικούς πόρους, αλλά και για την τιμωρία όσων ευθύνονταν.
Επί λέξει ανέφερε: “Εν  τω μεταξύ όμως, ο έλεγχος μας έδειξε ότι οι δαπάνες που είχαν γίνει δεν ήταν αντίστοιχες του έργου, που είχε πραγματοποιηθεί. Δηλαδή, κάποιος, υπηρεσιακός παράγοντας -εννοώ- έχει κάνει απάτη, έχει βεβαιώσει το διπλάσιο περίπου των εργασιών. Και έχει πληρωθεί ο εργολάβος για το διπλάσιο έργο, από αυτό που έχει εκτελεστεί. Η υπόθεση  είναι στον εισαγγελέα και αναζητάμε να δούμε τι γίνεται με αυτό το έργο. Παρόλα αυτά, το έργο αυτό εντάσσεται και προκηρύσσεται με προϋπολογισμό 4.464.000 ευρώ μέσα στο ΕΣΠΑ και αυτό, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την παράκαμψη της Σπάρτης. Για το άλλο, λοιπόν, θα παρέμβει ο εισαγγελέας και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, έχουν καταπέσει οι εγγυήσεις του προηγούμενου εργολάβου, που εν τω μεταξύ έχει κηρυχθεί και έκπτωτος”».
Υπενθυμίζοντας στη συνέχεια την απαίτηση του λακωνικού λαού για τον εντοπισμό και την τιμωρία, όσων ευθύνονται για τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, ο κ. Δαβάκης ζήτησε να ενημερωθεί για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η εισαγγελική έρευνα, καθώς και να κατατεθεί το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης της ΔΕΚΕ της Π. Πελοποννήσου, εφόσον υπάρχει.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia