Λαμπρή η χθεσινή γιορτή στο Άσυλο των Ανιάτων

Ευσεβείς χριστιανοί από την ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης και άλλα μέρη του νομού συνέρρευσαν χθες και προχθές στο Ίδρυμα Περίθαλψης...
Τετάρτη, 27 Ιούλιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Λαμπρή η χθεσινή γιορτή στο Άσυλο των Ανιάτων

Ευσεβείς χριστιανοί από την ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης και άλλα μέρη του νομού συνέρρευσαν χθες και προχθές στο Ίδρυμα Περίθαλψης Χρονίως Πασχόντων της ιεράς μητροπόλεως μας, όπου γιορτάστηκε η μνήμη του ιαματικοί Αγίου Παντελεήμονος στο φερώνυμο ιδρυματικό ναό.
Στον εσπερινό της περασμένης Τρίτης καθώς και στη χθεσινή θεία λειτουργία χοροστάτησε ο  σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, συμπαραστατούμενος από πλειάδα ιερέων.
Απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος ανήμερα της γιορτής, ο σεπτός ποιμενάρχης μας, δημιουργός και πρόεδρος του ιδρύματος, κήρυξε το θείο λόγο και ευχαρίστησε όλους όσοι το στηρίζουν με την αγάπη τους όλα αυτά τα χρόνια.
Εξάλλου, όπως κάθε χρόνο, μετά τη θεία λειτουργία τελέστηκε μνημόσυνο για τους δωρητές και ευεργέτες του ιδρύματος.
Ακολούθησε η περιφορά της εικόνας του Αγίου Παντελεήμονος στους χώρους και τις εγκαταστάσεις του Ασύλου Ανιάτων και του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης.
Στη γιορτή του ιδρύματος, μεταξύ άλλων παρευρέθησαν, ο διοικητής του ΚΕΕΜ ταξίαρχος κ. Αθανάσιος Σαπουντζής, οι βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Θανάσης Δαβάκης και Γρηγόρης Αποστολάκος, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Παναγιώτης Φαρλέκας, Ηλίας Κανελλάκης και Παναγιώτα Στέρπη, ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Στ. Αργειτάκος, η πρώην βουλευτής επικρατείας κ. Φεβρωνία Πατριανάκου, δημοτικοί σύμβουλοι και λοιποί εκπρόσωποι της τοπικής μας κοινωνίας. 
Εξαιρετικά μεγάλη ήταν η προσέλευση των πιστών και στις θρησκευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την παραμονή της γιορτής, που τελέστηκε αρχιερατικός εσπερινός και αρτοκλασία.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia