Αυλαία θερινών εκπτώσεων από την Παρασκευή 15/7

Συστάσεις προς τους καταστηματάρχες από τον Εμπορικό Σύλλογο Λακωνίας Ολοένα και πιο εμφανή παρουσιάζονται και στην πόλη μας τα σημάδια...
Τετάρτη, 13 Ιούλιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αυλαία θερινών εκπτώσεων από την Παρασκευή 15/7

Συστάσεις προς τους καταστηματάρχες από τον Εμπορικό Σύλλογο Λακωνίας
Ολοένα και πιο εμφανή παρουσιάζονται και στην πόλη μας τα σημάδια της οικονομικής κρίσης, με τους εμπόρους να διαπιστώνουν μείωση του πάλαι ποτέ σταθερού τζίρου τους και ανεπάρκεια ως προς την πάταξη του παρεμπορίου.
Μάλιστα, με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, απευθύνουν για ακόμα μία φορά κάλεσμα προς όλους τους αρμόδιους φορείς για άμεση στροφή ανάκαμψης και ανάπτυξης, υπογραμμίζοντας ότι ο εφαρμοστικός νόμος θα επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στο εμπόριο.
Και καθώς οι αγορές έχουν γίνει είδος πολυτέλειας για τους μη έχοντες, οι καταστηματάρχες της πόλης μας έχουν ήδη προβεί σε σιωπηρές προσφορές στα είδη ένδυσης και υπόδησης, εγκαινιάζοντας από αύριο την επίσημη έναρξη των θερινών εκπτώσεων, η οποία αναμένεται να δώσει ανάσα στο καταναλωτικό κοινό.
Με αφορμή την έναρξη των εκπτώσεων, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου, το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Λακωνίας συστήνει στους συναδέλφους του ιδιαίτερη επιμέλεια σε ό,τι αφορά σε:
- Αναγραφή διπλής τιμής: Της παλαιάς δηλαδή (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση, τονίζοντας ότι είναι υποχρεωτική σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στην τοποθεσία όπου αυτά εκτίθενται.
- Αναγραφή ποσοστού έκπτωσης: Σημειώνουν ότι δεν είναι υποχρεωτική και ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι. Σε περίπτωση που η επιχείρηση αναγράψει ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (πχ 20% έκπτωση).
- Ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη: Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται με την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά. Τα πρόστιμα είναι βαρύτατα και δεν επιτρέπεται να καταβληθεί ένα τέτοιο πρόστιμο λόγω λάθους. Επειδή δε, πρόκειται για διοικητικό πρόστιμο, πρώτα εισπράττεται (και μάλιστα σύμφωνα με τον ΚΕΔΕ) και κατόπιν αμφισβητείται στα διοικητικά δικαστήρια.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα