Δεσμεύσεις για αλλαγή στο ασφαλιστικό των μικροξενοδόχων

Ανακούφιση στους ιδιοκτήτες μικρών ξενοδοχειακών μονάδων έφερε η δέσμευση του Γιώργου Κουτρουμάνη από τη Βουλή σχετικά με την εφαρμογή ευνοϊκής...
Τετάρτη, 06 Ιούλιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δεσμεύσεις για αλλαγή στο ασφαλιστικό των μικροξενοδόχων

Ανακούφιση στους ιδιοκτήτες μικρών ξενοδοχειακών μονάδων έφερε η δέσμευση του Γιώργου Κουτρουμάνη από τη Βουλή σχετικά με την εφαρμογή ευνοϊκής ρύθμισης, ώστε να μειωθούν οι ασφαλιστικές τους εισφορές.
Ο υπουργός Εργασίας αναγνώρισε την αδικία που υφίστανται οι μικροξενοδόχοι όσον αφορά στις δυσανάλογα μεγάλες εισφορές σε σχέση με τον κύκλο εργασιών τους, ενώ προανήγγειλε νομοσχέδιο με το οποίο αυτοί θα αντιμετωπιστούν με τον ίδιο τρόπο που ευνοήθηκαν οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων και επιπλωμένων διαμερισμάτων.
Η δηλώσεις του υπουργού ήρθαν ως αποτέλεσμα σχετικής ερώτησης και προηγούμενης επερώτησης του βουλευτή Λακωνίας κ. Γρηγόρη Αποστολάκου, για το θέμα της ασφάλισης των ιδιοκτητών μικρών ξενοδοχειακών μονάδων στον ΟΓΑ και όχι στον ΟΑΕΕ, μέτρο το οποίο ισχύει ήδη για τους ιδιοκτήτες αντίστοιχης δυναμικότητας ενοικιαζόμενων.
Ο κ. Κουτρουμάνης ωστόσο, δεν αποσαφήνισε αν η επαγγελματική αυτή τάξη θα ενταχθεί πλέον στον ΟΓΑ ή αν θα παραμείνει στον ΟΑΕΕ, σε μια ειδική κατηγορία με μειωμένες όμως εισφορές, πράγμα το οποίο σχολίασε ο κ. Αποστολάκος κατά τη δευτερολογία του.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα