Σε επανεξέταση του μεσοπρόθεσμου καλεί την κυβέρνηση η ΟΕΒΕΛ

Ένα στα τρία καταστήματα βάζει «λουκέτο» Την τραγική πια οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι επαγγελματίες έμποροι και βιοτέχνες...
Τετάρτη, 29 Ιούνιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σε επανεξέταση του μεσοπρόθεσμου καλεί την κυβέρνηση η ΟΕΒΕΛ

Ένα στα τρία καταστήματα βάζει «λουκέτο»
Την τραγική πια οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι επαγγελματίες έμποροι και βιοτέχνες αποτυπώνει σε ανακοίνωση της η ΟΕΒΕ Λακωνίας.
Με τη διαπίστωση ότι 1 στα 3 καταστήματα κινδυνεύουν με «λουκέτο», η ΟΕΒΕΛ καλεί την κυβέρνηση να επανεξετάσει το μεσοπρόθεσμο στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και προεξοφλεί την μη αναστρέψιμη καταστροφή που θα επέλθει στην χώρα σε περίπτωση συνέχισης της ίδιας πολιτικής.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση που υπογράφεται από τον πρόεδρο και το γραμματέα της ΟΕΒΕΛ κ.κ. Νίκο Δημητρόπουλο και Νίκο Ζαχαρόπουλο αντίστοιχα, αναφέρεται:
«Τα μέτρα που επιβάλλονται για την αντιμετώπιση του χρέους της χώρας, καταργούν τον λόγο για τον οποίο ζητήθηκε βοήθεια, δηλ. την οικονομική ανάκαμψη της χώρας, ενώ ταυτόχρονα τα μέχρι στιγμής αρνητικά αποτελέσματα των πολιτικών της τρόικα δεν μπορούν να είναι αιτιολογία για την επιβολή νέων πιο σκληρών μέτρων από αυτά που έχουν ήδη επιβληθεί.
Το ότι 1 στα 3 καταστήματα κινδυνεύει με λουκέτο δεν είναι μόνο ζήτημα κρίσης, αλλά και αποτέλεσμα αυτών των επιλογών.
Το ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες έμποροι βιοτέχνες δεν προσμετρούνται στους ανέργους, διότι δεν καταγράφονται στον ΟΑΕΔ δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν.
Η λύση που επιλέγεται σε όλα αυτά και είναι περισσότεροι φόροι σε μικρές επιχειρήσεις και μισθωτούς, δεν είναι μόνο αναποτελεσματικό, είναι κοινωνικά επικίνδυνο και άδικο. Υπονομεύει κάθε προοπτική ελπίδας.
Αντί για αύξηση εσόδων θα έχουμε μείωση και δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις θα κατεβάσουν ρολά.
Καλούμε την κυβέρνηση και την τρόικα να επανεξετάσουν το μεσοπρόθεσμο στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και όχι της ύφεσης. Σε διαφορετική περίπτωση ας ξεκινήσει την παραχώρηση στους δανειστές των επιχειρήσεων, καταστημάτων και λοιπών περιουσιακών στοιχείων των ελλήνων, μία ώρα αρχύτερα, διότι αυτά έμειναν μόνο δια εκποίηση και έτσι τα έχει ήδη υπογράψει (Μνημόνιο).
Καλούμε και τους επαγγελματίες εμπόρους και βιοτέχνες να αντιδράσουν, διότι επέρχεται καταστροφή μη ανατρέψιμη δια την πατρίδα και τις οικογένειές μας».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα