Εκδρομή Παροριτών σε μοναστήρια της Κορινθίας

Την πέμπτη κατά σειρά προσκυνηματική και πολιτιστική εκδρομή πραγματοποίησαν οι κάτοικοι του Παρορείου στις 18 Ιουνίου σε μοναστήρια του νομού...
Τετάρτη, 22 Ιούνιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκδρομή Παροριτών σε μοναστήρια της Κορινθίας

Την πέμπτη κατά σειρά προσκυνηματική και πολιτιστική εκδρομή πραγματοποίησαν οι κάτοικοι του Παρορείου στις 18 Ιουνίου σε μοναστήρια του νομού Κορινθίας, με επικεφαλής τον νέο εφημέριο της ενορίας Παρορείου π. Θεολόγο και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Σταύρο Περγαντή.
Το πρώτο μοναστήρι που επισκέφτηκαν οι εκδρομείς ήταν το ιερό ησυχαστήριο Αναλήψεως του Χριστού και Οσίου Γερασίμου Πέρας Χώρας Λουτρακίου. Εκεί τελέστηκε με κατάνυξη η ακολουθία της αρτοκλασίας, ενώ στη συνέχεια η αδελφότητα ξενάγησε τους παρορίτες στους χώρους της μονής και τους κέρασε καφέ και γλυκό στο αρχονταρίκι. 
Επόμενη στάση, ήταν η ιερά μονή της Αναστάσεως του Χριστού, όπου ο ηγούμενος και πρωτοσύγκελος της ιεράς μητροπόλεως Κορίνθου π. Αγάπιος, μίλησε για τη ιστορία του μοναστηριού.
Έπειτα, οι συμμετέχοντες στην εκδρομή μετέβησαν στο μοναστήρι του Οσίου Παταπίου για την τέλεση θείας παράκλησης υπέρ υγείας όλων των χριστιανών, ενώ στη συνέχεια πήγαν στο Λουτράκι για φαγητό και ξεκούραση.
Τέλος, όλοι πήραν το δρόμο της επιστροφής ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι που όλα πήγαν καλά και ευχήθηκαν να συνεχίσουν και στο μέλλον να πραγματοποιούν τέτοιες εκδρομές.