Συνεχίζουν ακάθεκτοι την πορεία προς την Αθήνα οι Αγανακτισμένοι Σπαρτιάτες

Ακολουθώντας πιστά το πρόγραμμα την υπερμαραθώνιας πορείας τους οι αγανακτισμένοι σπαρτιάτες βαδίζουν κάθε στιγμή όλο και πιο κοντά στην εκπλήρωση...
Τρίτη, 21 Ιούνιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συνεχίζουν ακάθεκτοι την πορεία προς την Αθήνα οι Αγανακτισμένοι Σπαρτιάτες

Ακολουθώντας πιστά το πρόγραμμα την υπερμαραθώνιας πορείας τους οι αγανακτισμένοι σπαρτιάτες βαδίζουν κάθε στιγμή όλο και πιο κοντά στην εκπλήρωση του στόχου τους.

Σε λιγότερο από 24 ώρες η αποστολή της πόλης μας αναμένεται να πραγματοποιήσει την άφιξη της στην πλατεία Συντάγματος, όπου μπροστά στο άγαλμα του Άγνωστου Στρατιώτη θα αναγνώσει μήνυμα ενότητας και διαμαρτυρίας για την κρίση και τα επώδυνα μέτρα. «Με κούραση, έμπνευση, ψυχική δύναμη και ένα μήνυμα για ενότητα και για αγώνα κόντρα στην προσπάθεια ξεπουλήματος Ελλάδας και Ευρώπης, η Σπάρτη δείχνει το ανάστημά της» αναφέρουν σε σχετικό μήνυμα οι Αγανακτισμένοι.

Η άφιξη των θαρραλέων σπαρτιατών στην Αθήνα θα μεταδοθεί ζωντανά στις 8 το βράδυ της Τετάρτης στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης, απ’ όπου οι συγκεντρωμένοι θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τον κορυφαίο οικονομολόγο Δημήτρη Καζάκη σε μια ομιλία-συζήτηση για την κρίση. 

O γνωστός αναλυτής, που έγινε ευρύτατα γνωστός μέσω του διαδικτύου, θα παρουσιάσει με τρόπο απλό, εμπεριστατωμένο αλλά και προσιτό, την οικονομική δίνη στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, ενώ θα δοθεί αρκετός χρόνος για συζήτηση με το κοινό.

Σε διεθνή προβολή
Το τολμηρό εγχείρημα της λακωνικής αντιπροσωπίας προσέλκυσε το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης, ενώ το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο BBC World παρουσίασε εκτενές ρεπορτάζ που κατέγραψε από την καρδιά της διαδήλωσης ο απεσταλμένος του ρεπόρτερ Malcolm Brabant.

Το ρεπορτάζ περιλαμβάνει στιγμές από την αναχώρηση και την πορεία των Αγανακτισμένων, δηλώσεις πολιτών για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Παρακολουθήστε το σχετικό ρεπορτάζ: