Στη Βουλή το αίτημα δημιουργίας αεροδρομίου στη Λακωνία

Στο προσκήνιο έρχεται και πάλι το ενδεχόμενο κατασκευής αεροδρομίου στο νομό Λακωνίας, μετά και από σχετική επερώτηση που είχε καταθέσει...
Τρίτη, 21 Ιούνιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στη Βουλή το αίτημα δημιουργίας αεροδρομίου στη Λακωνία

Στο προσκήνιο έρχεται και πάλι το ενδεχόμενο κατασκευής αεροδρομίου στο νομό Λακωνίας, μετά και από σχετική επερώτηση που είχε καταθέσει προς τον τέως υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ρέππα, ο βουλευτής της Β´ Αθηνών και εκπρόσωπος τύπου ΛΑΟΣ κ. Κώστας Αϊβαλιώτης.
Αναφερόμενος στην εισήγηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλη για μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου Τριπόλεως σε μεικτό, εμπορευματικό και επιβατικό χαμηλού κόστους και την ταυτόχρονη αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ επεσήμανε χαρακτηριστικά:
«Αξίζει να αναφερθεί ότι, σε παλαιότερη ερώτησή μου για ενδεχόμενη κατασκευή αεροδρομίου στη Λακωνία, ο πρώην υπουργός Μεταφορών κ. Στυλιανίδης είχε απαντήσει, στις 31/3/2009, “αν βρεθούν τα χρήματα για την κατασκευή, δεν υπάρχει αντίρρηση να γίνει”.
Παρά ταύτα, οι λάκωνες πολίτες βλέπουν για άλλη μια φορά τον τόπο τους να απαξιώνεται και να υποβαθμίζεται στον περιφερειακό σχεδιασμό, αφού αγνοείται η μορφολογία του νομού, σε συνδυασμό με το κακό και απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο».
Ακολούθως, ο κ. Αϊβαλιώτης ζήτησε απαντήσεις σχετικά με την ύπαρξη συγκεκριμένου σχεδιασμού από την κυβέρνηση ως προς την αναβάθμιση των αεροδρομίων Καλαμάτας και Τριπόλεως, και τι ακριβώς προβλέπει, ενώ απηύθυνε το ερώτημα εάν μελετάται από το αρμόδιο υπουργείο «το ενδεχόμενο να κατασκευαστεί αεροδρόμιο στη Λακωνία, ώστε να στηριχθεί η τουριστική ανάπτυξη και όχι μόνο στο νοτιότερο άκρο της Ηπειρωτικής Ευρώπης».