«Γιορτή Πορτοκαλιού 2011» στη Στεφανιά Λακωνίας

Συμπληρώνοντας 20 χρόνια διαρκούς παρουσίας Για 19η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται και φέτος μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες καλοκαιρινές εκδηλώσεις...
Δευτέρα, 20 Ιούνιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Γιορτή Πορτοκαλιού 2011» στη Στεφανιά Λακωνίας

Συμπληρώνοντας 20 χρόνια διαρκούς παρουσίας
Για 19η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται και φέτος μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες καλοκαιρινές εκδηλώσεις του νομού Λακωνίας, η Γιορτή του Πορτοκαλιού στη Στεφανιά Δήμου Ευρώτα.

Πιστός στο ετήσιο ραντεβού του, ο Σύλλογος Γυναικών Στεφανιάς, συμπληρώνοντας είκοσι έτη από την ίδρυσή του, διοργανώνει το καθιερωμένο του ψυχαγωγικό φεστιβάλ, με γεύσεις, ήχους και εικόνες του λακωνικού πορτοκαλιού και με τη συμβολή της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δ. Ευρώτα, του οικείου δημάρχου κ. Γ. Γρυπιώτη, των ΜΜΕ του νομού μας, χορηγών, εθελοντών, καθώς και μελών του συλλόγου.
Παρά την οικονομική δυσχέρεια, ο Σύλλογος Γυναικών Στεφανιάς, δίνοντας βάρος κυρίως στην προσωπική εργασία που προσφέρουν τα μέλη και οι εθελοντές του, επιφυλάσσει και φέτος από την 1η έως και τις 3 Ιουλίου ένα ενδιαφέρον τριήμερο, με ποικίλες εκδηλώσεις που θα μαγέψουν, όπως και κάθε άλλη χρονιά, το λακωνικό κοινό.

Την έναρξη των εκδηλώσεων θα σηματοδοτήσει την Τετάρτη 23 Ιουνίου ο μέγας αρχιερατικός εσπερινός, που θα ψαλλεί στις 7.30΄ το απόγευμα στον Αϊ-Γιαννάκη Τρινήσων, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Η επίσημη, ωστόσο, αυλαία της εορτής θα ανοίξει την Παρασκευή 1η Ιουλίου και ώρα 8.30΄ το βράδυ στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Στεφανιάς, ενώ από τις 7 μέχρι τις 9 μμ θα πραγματοποιηθεί έκθεση με θέμα «Λακωνικό Τοπίο» από τη Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης. Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δήμητρα Μαστρογιαννάκου, ενώ θα ακολουθήσουν σύντομοι χαιρετισμοί επισήμων.

Παράλληλα, ο Σύλλογος Γυναικών Στεφανιάς διοργανώνει, σε συνεργασία με το Σύλλογο «Νέοι Ορίζοντες» και υπό την καλλιτεχνική φροντίδα της κ. Νικολέτας Σουρτζή, έκθεση ζωγραφικής, ενώ στην εναρκτήρια γιορτή θα συμμετάσχουν και Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Λακωνίας, που θα προσφέρουν φαγητά και γλυκά με βάση το πορτοκάλι. Η παρουσίαση θα γίνει σε συνεργασία με τη «Λέσχη Αρχιμαγείρων» και η βραδιά των εκδηλώσεων θα κλείσει με τη συναυλία «Διαδρομή στο ελληνικό τραγούδι από το έντεχνο στο λαϊκό», υπό τις φωνές των Παναγιώτη Μπούσαλη και της Άννας-Μαρίας Κάλφα.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στις 10 το πρωί του Σαββάτου 2 Ιουλίου, όπου στο γήπεδο της Σκάλας θα δώσουν φιλικό αγώνα οι ομάδες παίδων Βρονταμά με τη Γλυκόβρυση, ενώ στις 6 το απόγευμα της ίδιας ημέρας η ποδοσφαιρική ομάδα «Τρινασιακός» θα δώσει στο γήπεδο Στεφανιάς φιλικό αγώνα με την Αθλητική Ένωση Περιστερίου-Φιλισίου. Οι αγώνες γίνονται σε συνεργασία με την ΕΠΣ Λακωνίας.

Μάλιστα, στις 9 το βράδυ του Σαββάτου, η χορευτική ομάδα Στεφανιάς θα παρουσιάσει στον προαύλιο χώρο του οικείου Δημοτικού Σχολείου λαϊκούς και μοντέρνους χορούς, ενώ η βραδιά θα συνεχιστεί με λαϊκό γλέντι, κατά τη διάρκεια του οποίου θα γίνει και η κλήρωση του πολυλαχείου.

Η «Γιορτή Πορτοκαλιού» ολοκληρώνεται την Κυριακή 3 Ιουλίου, όπου στις 9.30΄ το πρωί θα πραγματοποιηθεί αγώνας ποδηλασίας, κατά τη διάρκεια του οποίου, όπως εξάλλου και στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, θα προσφερθούν δωρεάν χυμοί από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αμυκλών «Λακωνία».

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στις 8.30΄ το βράδυ της ίδιας ημέρας, όπου στην πλατεία της Στεφανιάς θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «Η Γιορτή Πορτοκαλιού 2011 στη Στεφανιά ως παράγοντας της βιώσιμης χωρικής ανάπτυξης της Δημοτικής Ενότητας Σκάλας, του Δήμου Ευρώτα, της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας και γενικότερα της περιφέρειας Πελοποννήσου». Εισηγητής θα είναι ο πολιτικός μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου-σύμβουλος περιφερειακής ανάπτυξης κ. Κων/νος Γαλιώτος, ενώ στην εκδήλωση θα συμμετάσχει το χορευτικό Απιδιάς με παραδοσιακούς και λαϊκούς χορούς.

Η γιορτή ρίχνει αυλαία το βράδυ της ίδιας μέρας, με ρεμπέτικη βραδιά που θα ακολουθήσει από το μουσικό εργαστήρι της κ. Χρυσάνθης-Μάνδρου Φιλιππάκου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti