Οι «300» αγανακτισμένοι στο άγαλμα του Λεωνίδα

Πορεία προς το Σύνταγμα για 25 «σπαρταθλητές»
Δευτέρα, 20 Ιούνιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οι «300» αγανακτισμένοι στο άγαλμα του Λεωνίδα

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο άγαλμα του Λεωνίδα το βράδυ της Κυριακής 19/6, για να εμψυχώσει τον «πυρήνα» των 25 αγανακτισμένων Σπαρτιατών, που ξεκίνησε την τριήμερη πορεία του με κατεύθυνση το Σύνταγμα, μεταφέροντας το μήνυμα «όχι στην αρπαγή της Ελλάδας-όχι στην αρπαγή της Ευρώπης».

Τοπικά συγκροτήματα έδωσαν το ρυθμό, απλοί πολίτες μίλησαν συγκινημένοι για το εγχείρημα, ενώ ο συγκεντρωμένος κόσμος συνόδευσε τους 25 αγανακτισμένους μέχρι τη γέφυρα του Ευρώτα, όπου τους ευχήθηκε «καλό δρόμο».

Η επίπονη αυτή διαμαρτυρία έχει προσελκύσει τα φώτα της δημοσιότητας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Φημισμένα ξένα δίκτυα ακολουθούν τους αγανακτισμένους στη διάρκεια της πορείας τους προς το Σύνταγμα, ετοιμάζοντας τις ανταποκρίσεις τους, ενώ τα εγχώρια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και οι διαδικτυακοί τόποι βρίθουν πληροφοριών για την πρωτοπόρα αυτή κινητοποίηση.

Οι αγανακτισμένοι Σπαρτιάτες, με τη συνοδεία και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης για λόγους ασφαλείας, αναμένεται να φτάσουν στο προορισμό τους την Τετάρτη 22/6, όπου θα επιδώσουν στους αγανακτισμένους Αθηναίους μήνυμα ενότητας και διαμαρτυρίας, το οποίο και θα αναγνωστεί στο Σύνταγμα.

Επίσης, την Τετάρτη το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης, θα δοθεί η δυνατότητα στους λάκωνες να δουν ζωντανά την άφιξη των Σπαρτιατών, ενώ παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τον κορυφαίο οικονομολόγο Δημήτρη Καζάκη σε μια ομιλία-συζήτηση για την κρίση.  

O γνωστός αναλυτής, που έγινε ευρύτατα γνωστός μέσω του διαδικτύου, θα παρουσιάσει με τρόπο απλό, εμπεριστατωμένο αλλά και προσιτό, την οικονομική δίνη στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, ενώ θα δοθεί αρκετός χρόνος για συζήτηση με το κοινό.

Ένας από τους αγανακτισμένους πεζοπόρους, ο Βασίλης Ρουμπάκος δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο: «Πραγματοποιούμε αυτή την συμβολική κινητοποίηση, για να αφυπνίσουμε τις συνειδήσεις των πολιτικών στη χώρα μας και σ’ όλη την Ευρώπη, αλλά και τους λαούς. Να αφήσουμε τον καναπέ και να διεκδικήσουμε αυτά που μας στερούν την αξιοπρέπειά μας».

«Οι αγανακτισμένοι Σπαρτιάτες λέμε όχι στην Αρπαγή της Ευρώπης και μεταφέρουμε το μήνυμα της αντίστασης σε όλη την Ελλάδα, σε όλη την Ευρώπη, σε ολόκληρη τη γη», σημείωσαν στο δρόμο μικροί και μεγάλοι που προσπαθούν να μιμηθούν, έστω και για λίγο, τα βήματα του Φειδιππίδη.

Ο Φειδιππίδη πριν από 2.500 χρόνια ήρθε με τα πόδια στη Σπάρτη από την Αθήνα για να ζητήσει βοήθεια από τους Σπαρτιάτες να αντιμετωπίσουν από κοινού τον εχθρό και έπειτα από τόσα χρόνια, δεκάδες Σπαρτιάτες πάνε με τα πόδια στην Αθήνα να πουν «ναι», «το φεγγάρι δε είναι πλέον πανσέληνος και θα σας βοηθήσουμε, να γκρεμίσουμε επιτέλους αυτό το σαθρό σύστημα, για να απολαύσει ένα καλύτερο μέλλον η νέα γενιά».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia