Σύσκεψη Τζανετέα με τους Εμπορικούς Συλλόγους

Προς αναζήτηση λύσης για τα αδιέξοδα του εμπορικού κόσμου Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της Λακωνίας τέθηκαν, την...
Παρασκευή, 17 Ιούνιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σύσκεψη Τζανετέα με τους Εμπορικούς Συλλόγους

Προς αναζήτηση λύσης για τα αδιέξοδα του εμπορικού κόσμου
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της Λακωνίας τέθηκαν, την Τετάρτη 15/6, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της ΠΕ Λακωνίας, κατόπιν πρωτοβουλίας της αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Αδαμαντίας Τζανετέα και την συμμετοχή των εκπροσώπων των εμπορικών συλλόγων του νομού.
Η κ. Τζανετέα τόνισε, ότι η περιφέρεια είναι σε συνεχή επαφή με τις παραγωγικές ομάδες του τόπου και, απευθυνόμενη προς τους εκπροσώπους των εμπορικών συλλόγων ενημέρωσε για τις ενέργειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Συγκεκριμένα, η κ. Τζανετέα ανέφερε:
«Προωθούμε το καλάθι των αγροτικών προϊόντων, γιατί η στήριξη της αγροτικής οικονομίας είναι μονόδρομος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Προωθούμε τον σύνδεσμο των εξαγωγέων. Κάναμε διαβούλευση για τον πολιτισμό και τον τουρισμό. Προωθούμε τα μεγάλα έργα στην ΠΕ Λακωνίας όπως το λιμάνι Γυθείου, το δρόμο Γυθείου-Γερολιμένας, το Μουσείο Σπάρτης, το δρόμο Αγίου Φωκά- Νεάπολη, τα αλιευτικά καταφύγια κλπ.
Σήμερα σας καλέσαμε να ακούσουμε τις προτάσεις σας για να δώσουμε κίνητρα για την στήριξη της τοπικής οικονομίας».
Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη συμφώνησαν να γίνει, με τη βοήθεια των ΜΜΕ, μια εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, ώστε να επενδύσουν και να στηρίξουν την λακωνική αγορά και τις λακωνικές επιχειρήσεις και να εμπιστευθούν τα τοπικά προϊόντα.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν από τον Εμπορικό Σύλλογο Σπάρτης ο πρόεδρος κ. Γεωργανές και ο κ. Τσάχαλης, οι πρόεδροι του Εμπορικού Συλλόγου Σκάλας, Γυθείου και Καστορείου κ.κ. Γιάννα Χριστάκου, Μουρκόγιαννης και Δημητρακόπουλος αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου κ. Μηνακάκης, καθώς και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Λακωνίας κ. Νίκος Δημητρόπουλος.