Σε τροχιά υλοποίησης δύο λακωνικά έργα

Χρηματοδότηση για λιμένα Γυθείου και δρόμο Γύθειο-Αρεόπολη-Γερολιμένας Σχεδόν ομόφωνα ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο, στην έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε την περασμένη...
Τρίτη, 14 Ιούνιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σε τροχιά υλοποίησης δύο λακωνικά έργα

Χρηματοδότηση για λιμένα Γυθείου και δρόμο Γύθειο-Αρεόπολη-Γερολιμένας
Σχεδόν ομόφωνα ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο, στην έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή 10/6, τη λήψη απόφασης για τη χρηματοδότηση του έργου που αφορά στο δρόμο Γύθειο-Αρεόπολη-Γερολιμένας, όπως επίσης και τις χρηματοδοτήσεις για την αντιμετώπιση των κουνουπιών την θερινή περίοδο, που έχει ήδη ξεκινήσει δεδομένης και της ανόδου θερμοκρασίας.
Όσον αφορά στο φαινόμενο νόθευσης αγνού παρθένου ελαιολάδου με το εμπορικό σήμα «Lakonia» και ονομασία προϊόντος «extra virgin olive oil Kalamata» από επιχειρήσεις στις ΗΠΑ, ο περιφερειάρχης κ. Π. Τατούλης ενημέρωσε το ΠΣ για την αναφορά που έκανε ο ίδιος στο υπουργείο Εσωτερικών, ζητώντας παρέμβαση στο Αμερικανικό FDA για την προστασία των ελλήνων παραγωγών.
Θετικά είναι και τα μηνύματα για το λιμάνι Γυθείου, η πλήρης υλοποίηση του οποίου μπαίνει στο πρόγραμμα, καθώς όπως ενημέρωσε το συμβούλιο ο κ. Τατούλης, επιτυχής ήταν η διαπραγμάτευση για τα λιμάνια της χώρας, όπου εξασφαλίστηκαν πάνω από 30 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωσή τους.
Μάλιστα, αποδεκτές έγιναν και οι απόψεις του περιφερειάρχη για το λεγόμενο fast track, ως αποτέλεσμα της επίσκεψης εκπροσώπων της ΕΕ στην περιφέρεια την περασμένη εβδομάδα και έτσι θα υπάρχουν δύο μηχανισμοί, ένας για την υλοποίηση των έργων που έχουν ενταχθεί και την απένταξη όσων έγιναν πρόχειρα και ένας που θα δίνει αρμοδιότητες στους δικαιούχους δήμους.
«Είμαστε έτοιμοι να παραλάβουμε την ευθύνη από την αποκεντρωμένη περιφέρεια ενός προγράμματος με μύρια προβλήματα που η αδράνεια της το έχει φέρει σε μια δύσκολη θέση», υπογράμμισε ο κ. Τατούλης, προσθέτοντας κατά το κλείσιμο της ομιλίας του:
«Το στοίχημα μας είναι να πιάσουμε τους στόχους που έχουν τεθεί, γιατί αν δεν τους πιάσουμε θα δημιουργήσουμε μια κακή γραμμή για την επόμενη φάση και δεν θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τις αδυναμίες άλλων περιφερειών για να μεταφέρουμε περισσότερες επενδύσεις στην ΠΕ Πελοποννήσου. Οι αποφάσεις της αποκεντρωμένης διοίκησης δεν είναι δεσμευτικές, είναι όλες αμφισβητούμενες, ιδιαιτέρως όσες δεν είχαν τη δική μας έγκριση».