Καταβάλλεται το οικογενειακό επίδομα από τον ΟΑΕΔ

Ξεκίνησε από την περασμένη Παρασκευή 10 Ιουνίου η καταβολή των φετινών οικογενειακών επιδομάτων από τον ΟΑΕΔ. Η διαδικασία κατάθεσης των...
Τρίτη, 14 Ιούνιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Καταβάλλεται το οικογενειακό επίδομα από τον ΟΑΕΔ

Ξεκίνησε από την περασμένη Παρασκευή 10 Ιουνίου η καταβολή των φετινών οικογενειακών επιδομάτων από τον ΟΑΕΔ.
Η διαδικασία κατάθεσης των απαραίτητων δικαιολογητικών, θα γίνεται στις 4 Ιουλίου για δικαιούχους με δύο παιδιά και την 1η Σεπτέμβρη για δικαιούχους με ένα παιδί.
Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, οι αιτήσεις καθώς και τα δικαιολογητικά των δικαιούχων, που υποβάλλονται μέσω εργοδότη, ΚΕΠ ή ταχυδρομείου και παραλαμβάνονται από τις υπηρεσίες, γίνονται ανεξάρτητα από τον αριθμό παιδιών.
Σημειώνεται, ότι η τελευταία ημερομηνία λήξης του οικογενειακού επιδόματος έτους 2010 έχει οριστεί για την 31η Ιανουαρίου του 2012, ενώ για τη χορήγησή του δεν απαιτείται η προσκόμιση Αποσπασμάτων Ατομικών Λογαριασμών Ασφάλισης.
Οι απαιτούμενες ημέρες ασφάλισης αναζητούνται ηλεκτρονικά, μέσω του συστήματος on line διασύνδεσης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΟΑΕΔ, που έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία, ενώ η καταβολή του επιδόματος, θα γίνεται με πίστωση του λογαριασμού IBAN ETE, μετά την επίδειξη του βιβλιαρίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.
Ιδιαίτερα τονίζεται, ότι το οικογενειακό επίδομα σε καμία περίπτωση δεν θα καταβληθεί εάν ο δικαιούχος δεν εμφανίζεται πρώτος στο βιβλιάριο ΕΤΕ. Επισημαίνει επίσης, ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων, λόγω φόρτου εργασίας στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, η διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών μέσω ΚΕΠ θα ξεκινήσει την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τα οικογενειακά επιδόματα παρέχονται στους ενδιαφερομένους, μέσα από την ιστοσελίδα του Οργανισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα