Ψήφισμα της Τοπικής Κοινότητας Κροκεών: Μείωση κατά 50% ζητούν για τις αντικειμενικές αξίες

Κάθετη μείωση των αντικειμενικών αξιών της περιοχής και μάλιστα σε επίπεδα κάτω των 50%, ψήφισε ομόφωνα το Τοπικό Συμβούλιο του...
Τρίτη, 14 Ιούνιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ψήφισμα της Τοπικής Κοινότητας Κροκεών: Μείωση κατά 50% ζητούν για τις αντικειμενικές αξίες

Κάθετη μείωση των αντικειμενικών αξιών της περιοχής και μάλιστα σε επίπεδα κάτω των 50%, ψήφισε ομόφωνα το Τοπικό Συμβούλιο του τέως Δήμου Κροκεών, εκδίδοντας σχετικό ψήφισμα προς το αρμόδιο υπουργείο.
Παρουσιάζοντας τα πιθανά αίτια που εδραίωσαν τις αντικειμενικές αξίες για την ΤΚ Κροκεών σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα και μάλιστα μεταξύ των πρώτων του νομού Λακωνίας, το Τοπικό Συμβούλιο εκφράζει την έντονη αντίδρασή του, διεκδικώντας από το αρμόδιο υπουργείο μία κοινή συναινέσει καθιέρωση ζωνών, με μείωση της τάξης του 50%.

Μιλώντας για μία κατάφορη αδικία που υφίστανται οι πολίτες της περιοχής, η ΤΚ Κροκεών αναφέρει στο σχετικό ψήφισμά της:
«Το θέμα των αντικειμενικών αξιών έχει απασχολήσει τον πρώην Δήμο Κροκεών και συνεχίζει να απασχολεί και την νυν Δημοτική Ενότητα Κροκεών. Από την δεκαετία του ‘90 με την διάνοιξη τμημάτων της νέας Εθνικής οδού Σπάρτης-Μονεμβασίας (έξωθεν της κωμόπολης των Κροκεών) δημιουργήθηκε ένα ιδιόμορφο καθεστώς Αντικειμενικών Αξιών. Πιθανόν αυτή η κατάσταση να εδραίωσε τις αντικειμενικές αξίες για την Τοπική Ενότητα Κροκεών σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα.  
Όλη αυτήν την περίοδο, παρά τις προσπάθειες των θεσμικών φορέων για τιμών ζωνών αντικειμενικών αξιών προσιτές στην ιδιαίτερη γεωμορφία των Κροκέων (ορεινή περιοχή), οι αντικειμενικές αξίες βρίσκονται μεταξύ των πρώτων του νομού Λακωνίας (Μονεμβάσια, Ελαφόνησος Μυστράς κλπ). 
Επίσης, είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι, στο γεγονός ότι το διαμέρισμα των Κροκεών από την 1η Ιανουαρίου, χωρίς διαβούλευση, πέρασε στο σύστημα αντικειμενικών αξιών με νέες απαράδεκτα υψηλές τιμές, οι οποίες κατά την εκτίμηση μας θα συμπαρασύρουν οικόπεδα και οικίες, ώστε οι συμπολίτες μας με τα νέα οικονομικά μέτρα, να πληρώσουν στην πλειοψηφία τους και Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.
Γι’ αυτό λοιπόν η Τοπική Κοινότητα Κροκεών δια του Τοπικού Συμβουλίου της απαιτεί από τον υφυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό την κάθετη μείωση των αντικειμενικών αξιών σε επίπεδα κάτω των 50%.
Σας καλούμε και σας προσκαλούμε, ως υπουργείο, να επιλέξουμε μαζί τις ζώνες τις οποίες έχετε επιβάλλει, για να κατανοηθεί το μέγεθος της αδικίας που τόσα χρόνια υπόκεινται οι συμπολίτες μας.
Μαζί με όλα τα Τοπικά Διαμερίσματα του πρώην Δήμου Κροκεών-νύν δημοτικής Ενότητας Κροκεών αγωνιζόμαστε, ώστε μέσα από την μείωση των αντικειμενικών Αξιών να γίνει η περιοχή μας (η οποία είναι αγροτοκτηνοτροφική) βιώσιμη και αναπτυξιακή, ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα