Μαζική συμμετοχή των λακώνων στη σημερινή πανελλαδική απεργία

Μαζικότερη από ποτέ αναμένεται η σημερινή κινητοποίηση που γίνεται στην Αθήνα έξω από τη Βουλή όπου ψηφίζεται το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα,...
Τρίτη, 14 Ιούνιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μαζική συμμετοχή των λακώνων στη σημερινή πανελλαδική απεργία

Μαζικότερη από ποτέ αναμένεται η σημερινή κινητοποίηση που γίνεται στην Αθήνα έξω από τη Βουλή όπου ψηφίζεται το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ενώ βροντερό «παρών» θα δώσουν εργαζόμενοι από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα της Λακωνίας στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης

Κάλεσμα προς εργαζομένους, ανέργους και συνταξιούχους απευθύνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λακωνίας για συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ για σήμερα, 15/6, με σύνθημα: «Αντίσταση στα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης και τρόικας».
Οι απεργοί θα συγκεντρωθούν στις 10.30΄ το πρωί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λακωνίας  (Αγ. Νίκωνος 124) και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στην πλατεία, όπου θα βρίσκεται και ο κύριος όγκος της συγκέντρωσης.

Παρόν στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο θα είναι εξάλλου και το Σωματείο Οικοδόμων Σπάρτης, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει ο κλάδος. Καλώντας δε, με τη σειρά του, συναδέλφους, αλλά και εργαζομένους συναφών επαγγελμάτων στη συγκέντρωση που θα γίνει στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, το σωματείο εκφράζει σε σχετική ανακοίνωση την αντίδρασή του στα νέα μέτρα κυβέρνησης και τρόικας, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Αρνούμαστε να είμαστε θύματα για να μπει μπροστά η μηχανή της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Αρνούμαστε τη λογική ότι τα μέτρα παίρνονται γιατί υπάρχουν ελλείμματα για να μην πτωχεύσει η χώρα».

Με την παρουσία της θα ενισχύσει την κινητοποίηση και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Λακωνίας, εναρμονιζόμενη με την απόφαση της ΕΣΕΕ-ΓΣΕΒΕΕ, διατηρώντας παράλληλα τα καταστήματά της κλειστά από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι.

Κεντρικό αίτημα είναι το «σταμάτημα της καθοδικής και επικίνδυνης για την οικονομία και κοινωνία υφεσιακής πορείας της χώρας που παράγει λουκέτα, ανεργία και φτωχοποίηση, ελλείμματα και ακόμα μεγαλύτερα χρέη», η ΟΕΒΕΛ ζητά το σπάσιμο του «φαύλου κύκλου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, με την ταυτόχρονη δημοσιονομική ευταξία, τον εκσυγχρονισμό και την ορθολογική λειτουργία του δημοσίου τομέα.

Τονίζοντας δε, ότι η απάντηση στην υφεσιακή πορεία που εμφανίζει η χώρα δεν είναι άλλη από την επανεκκίνηση της οικονομικής και επενδυτικής δραστηριότητας των μικρών επιχειρήσεων, η Ομοσπονδία καλεί κυβέρνηση και κόμματα να επαναπροσδιορίσουν τις προτεραιότητες και να πείσουν ότι τα προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν, αιτούμενη άμεσα μέτρα όπως:

«Σχέδια ανασυγκρότησης για όλους εκείνους τους τομείς της ελληνικής οικονομίας που διαθέτουν μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα, ισχυρά κίνητρα για μικρομεσαίες εγχώριες επενδύσεις και εκσυγχρονισμό των μικρών επιχειρήσεων, μείωση ΦΠΑ και όχι εγκληματικές μετατάξεις σε υψηλότερους συντελεστές, δημοτικές επενδύσεις για την ανάπτυξη σύγχρονων τοπικών αγορών και βιοτεχνικών πάρκων και δραστικό περιορισμό της παρασιτικής οικονομίας (παρεμπόριο, λαθρεμπόριο). Επίσης, εγγύηση τραπεζικών καταθέσεων ιδιωτών και επιχειρήσεων για μία ακόμη τριετία ώστε να αποκατασταθεί κλίμα ηρεμίας και εμπιστοσύνης, δεσμευτικό σύμφωνο κυβέρνησης και τραπεζών που λαμβάνουν κρατικές εγγυήσεις για διοχέτευση συγκεκριμένου ποσοστού προς ενίσχυση της ρευστότητας της πραγματικής οικονομίας, αναθεώρηση της  εμπορικής χωροταξίας και στήριξη της επαγγελματικής στέγης, θέσπιση απλού φορολογικού και εμπορικού κώδικα, διατήρηση ιατροφαρμακευτικής κάλυψης σε μη ενήμερους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ για τουλάχιστον 12 μήνες και δυνατότητα καταβολής επιδόματος αντίστοιχο του επιδόματος ανεργίας».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti