Επιστροφή του κατοχικού δανείου ζητά το ΤΕΕ-Τμήμα Πελοποννήσου

Ψήφισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις Τα οφειλόμενα της Γερμανίας προς την Ελλάδα, λόγω των αποδεδειγμένων επιπτώσεων που προκλήθηκαν στη χώρα...
Τετάρτη, 01 Ιούνιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Ψήφισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις


Τα οφειλόμενα της Γερμανίας προς την Ελλάδα, λόγω των αποδεδειγμένων επιπτώσεων που προκλήθηκαν στη χώρα μας από τη γερμανική κατοχή, επαναφέρει στο προσκήνιο το Τμήμα Πελοποννήσου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.


Συγκεκριμένα, με ψήφισμα που εξέδωσε, ως ισχυροποίηση των νόμιμων διεκδικήσεων της χώρας μας από τη Γερμανία, ζητά από την ελληνική κυβέρνηση την προώθηση και διεκδίκηση:


- Της επιστροφής του κατοχικού δανείου που οι κατοχικές δυνάμεις υποχρέωσαν τη χώρα μας να τους παράσχει πέραν των εξόδων συντήρησης των κατοχικών στρατευμάτων.


- Των γερμανικών επανορθώσεων που μας επιδίκασε η Διεθνής Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων (1946) για τις καταστροφές που προξένησαν τα ναζιστικά στρατεύματα στην υποδομή της χώρας μας.


- Της επιστροφής των αρχαιολογικών θησαυρών που αφαίρεσαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής από τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας μας.


- Των γερμανικών αποζημιώσεων, δηλαδή των αποζημιώσεων προς τα θύματα της θηριωδίας των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής εις βάρος των κατοίκων εκατό περίπου ολοκαυτωμάτων πόλεων και χωριών της χώρας, αλλά και γενικότερα για τα εγκλήματα εις βάρος του άμαχου πληθυσμού.


Το ΤΕΕ Πελοποννήσου δηλώνει τέλος την επιθυμία του, τα οποιαδήποτε σχετικά ποσά που θα επιστραφούν στη χώρα μας από τη Γερμανία να διατεθούν κατά προτεραιότητα για τη δημόσια Παιδεία, την Υγεία και την υποστήριξη του Συστήματος Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος