Λακωνική Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου

Ξεκινά ο έλεγχος του χρέους από τη μεριά της κοινωνίας Ανοικτή συνάντηση εργασίας οικονομολόγων και νομικών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15...
Παρασκευή, 27 Μάιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Λακωνική Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου

Ξεκινά ο έλεγχος του χρέους από τη μεριά της κοινωνίας
Ανοικτή συνάντηση εργασίας οικονομολόγων και νομικών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Μαΐου στο Πολυτεχνείο, όπου συμφωνήθηκε να ξεκινήσει η ερευνητική δουλειά για το δημόσιο χρέος.

Σημαντική ήταν η συμμετοχή ενδιαφερομένων, οι οποίοι συμφώνησαν να ξεκινήσουν το λογιστικό έλεγχο του δημόσιου χρέους, από την μεριά της κοινωνίας και των πολιτών.

Η δουλειά αυτή αποτελεί ένα πρώτο βήμα που θα πιέσει να ανοίξουν τα βιβλία του δημόσιου χρέους, ώστε ο ελληνικός λαός να μην πληρώσει ένα χρέος για το οποίο δεν ευθύνεται.

Ειδικότερα, οι ομάδες εργασίας θα ασχοληθούν με τα ακόλουθα είκοσι θέματα, κατανεμημένα σε ευρύτερες ενότητες:
 
1. Swaps της Goldman Sachs.
2. Ιδιωτικοποιήσεις.
3. Ολυμπιακοί Αγώνες
4. C4I
5. Ομολογιακά δάνεια
6. Δανειακές συμβάσεις και ειδικότερα αυτή του Μνημονίου
7. Όροι διαπραγμάτευσης και εκκαθάρισης στη δευτερογενή αγορά ομολόγων
8. Ανατοκισμός
9. Παλαιότερα δάνεια
10. Γερμανικό κατοχικό δάνειο
11. Αγορές πολεμικού υλικού
12. Παραγραφές χρεών της εφορίας προς ιδιώτες
13. Κατάσταση έκτακτης ανάγκης, βάσει της οποίας ο ίδιος ο ΟΗΕ αναγνώρισε τη δυνατότητα παύσης πληρωμών του δημόσιου χρέους αν η εξυπηρέτησή του λειτουργεί εις βάρος των κοινωνικών δαπανών
14. Όρια του 60% και 3% που θέτει η Συνθήκη του Μάαστριχτ για το δημόσιο χρέος και το δημ. έλλειμμα αντίστοιχα, η υπέρβαση των οποίων θέτει ευθέως ζήτημα νομιμότητας για το επιπλέον χρέος που συγκεντρώθηκε.
15. Αναφορές του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
16. ΣΔΙΤ και συμβάσεις παραχώρησης.
17. Ισοτιμία και όροι ένταξης δραχμής σε ευρώ
18. Χρέος προς ιδιώτες
19. Συνέπειες από μια πιθανή παύση πληρωμών
 
Στο νομό μας, η συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου θα απαρτίζεται από τον πρόεδρο και αναπληρωτή πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λακωνίας κ.κ. Νίκο Μηνακάκη και Στράτη Γορανίτη αντίστοιχα, τον πρόεδρο και γραμματέα του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Λακωνίας κ.κ. Βασίλη Νικολακάκο και Κώστα Σταμάτη, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Λακωνίας κ. Νίκο Δημητρόπουλο και τη γιατρό του ΕΣΥ-μέλος του ΔΣ του ΓΝ Σπάρτης κ. Ανδριάνα Τζαουγανάτου. Επίσης, από τον αντιπρόεδρο και γραμματέα της ΕΛΜΕ Λακωνίας κ.κ. Παναγιώτη Κουμουνδούρο και Διαμαντή Μανεσιώτη αντίστοιχα, τον πρόεδρο του Συλλόγου Δασκάλων Λακεδαίμονος «Πλήθων» κ. Δημήτρη Ξιάρχο, τον οδοντίατρο κ. Πανάγο Φραγκή, τον πρόεδρο του Συλλόγου Γεωπόνων Λακωνίας κ. Σταύρο Αραχωβίτη, τον αντιπρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου ΝΑ Πελοποννήσου κ. Διονύση Θωμά, το φαρμακοποιό κ. Μπάμπη Μπασκουρέλο και την αρχιτέκτονα κ. Άβα Μπουλούμπαση.

Για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο 6978481417 και ηλεκτρονικά μέσω e-mail στα Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα