Σύλλογος Ψαράδων «Η Ελαφόνησος»: Έρχεται η επιδότηση εκσυγχρονισμού των Αλιευτικών Σκαφών

Ενεργοποιήθηκε την Παρασκευή, 6 Μαΐου άλλο ένα Μέτρο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας, μέσα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας υπογραφών της...
Παρασκευή, 13 Μάιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σύλλογος Ψαράδων «Η Ελαφόνησος»: Έρχεται η επιδότηση εκσυγχρονισμού των Αλιευτικών Σκαφών

Ενεργοποιήθηκε την Παρασκευή, 6 Μαΐου άλλο ένα Μέτρο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας, μέσα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας υπογραφών της ΚΥΑ για καθορισμό των διαδικασιών πράξεων και καταβολής οικονομικών ενισχύσεων στους δικαιούχους για το Μέτρο 1.3 του ΕΠΑΛ 2007-2013 «Επενδύσεις επί αλιευτικών σκαφών και επιλεκτικότητα των αλιευτικών εργαλείων», η οποία έχει σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση σε ΦΕΚ.

Την απόφαση υπογράφουν ο αρμόδιος υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννης Διαμαντίδης, καθώς και οι συναρμόδιοι υφυπουργοί Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιώργος Ντόλιος, Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Παναγιώτης Ρήγας και Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης.

Οι υπαγόμενες σε αυτό πράξεις, συνολικής δημόσιας δαπάνης 25.000.000 ευρώ, θα συμβάλουν στην αναδιάρθρωση του αλιευτικού στόλου, με τη στήριξη των επενδύσεων επί αλιευτικών σκαφών, συμπεριλαμβανομένων και των σκαφών παράκτιας αλιείας μικρής κλίμακας, ώστε να αντιμετωπιστεί η ανάγκη προσαρμογής του στις απαιτήσεις της τεχνολογικής προόδου και της επιλεκτικότητας των αλιευτικών εργαλείων, καθώς και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς του.

Σε στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται πλέον και η Υπουργική Απόφαση, η οποία θα λάβει υπόψη την ανωτέρω ΚΥΑ και τις αποφάσεις της Επενδυτικής Επιτροπής του Ταμείου «ΕΝΑΛΙΟΝ» και θα αναφέρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και δικαιολογητικά. Με την ολοκλήρωση του σχεδίου της, η απόφαση θα τεθεί σε σύντομη διαβούλευση και στη συνέχεια θα τεθεί κι αυτή σε ισχύ με την δημοσίευση της σε ΦΕΚ.

Δικαιούχοι είναι πλοιοκτήτες τουλάχιστον ενός έτους επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, καθώς και ιδιοκτήτες σκαφών σπογγαλιείας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην περιφέρειά τους ή στο δήμο που ανήκουν για χρηματοδότηση, προκειμένου να αποσύρουν η να αλλάξουν τη χρήση του σκάφους τους που είναι άνω των δέκα ετών.

Προς το παρόν έχουν υποβληθεί περίπου 880 αιτήσεις, ενώ μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να αρχίσει άμεσα η αξιολόγησή τους από το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται και το πρόγραμμα επιδότησης για αντικατάσταση των αλιευτικών σκαφών άνω των 10 ετών.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος