«Πόθεν έσχες» και για τις νεοϊδρυθείσες υπηρεσίες

«Διογκώνεται ετησίως ο κρατικός προϋπολογισμός» Για ραγδαία διόγκωση του κρατικού προϋπολογισμού επί διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο ο λάκωνας βουλευτής κ....
Δευτέρα, 09 Μάιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Πόθεν έσχες» και για τις νεοϊδρυθείσες υπηρεσίες

«Διογκώνεται ετησίως ο κρατικός προϋπολογισμός»
Για ραγδαία διόγκωση του κρατικού προϋπολογισμού επί διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο ο λάκωνας βουλευτής κ. Γρηγόρης Αποστολάκος, στο πλαίσιο ερώτησης που κατατέθηκε από βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επικαλούμενος δημοσίευμα από το περιοδικό «Επίκαιρα», ο κ. Αποστολάκος υπογραμμίζει ότι τους δεκαοκτώ μήνες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σημειώθηκε ραγδαία διόγκωση του κράτους, με τον κρατικό προϋπολογισμό να έχει επιβαρυνθεί με πάνω από 115 εκ. ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το εν λόγω διάστημα ιδρύθηκαν 41 Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, Νομικά Πρόσωπα και Αυτοτελείς Υπηρεσίες, 386 Γενικές Διευθύνσεις, Διευθύνσεις και Τμήματα, 11 Αυτοτελή Γραφεία, 2 Ανεξάρτητες Αρχές, 3 Ινστιτούτα, 701 Συμβούλια, ενώ συστήθηκαν 8.005 νέες θέσεις.

«Τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και οι συναρμόδιοι υπουργοί, υποστηρίζουν ότι έχει τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο για την κατάργηση και συγχώνευση οργανισμών, δημόσιων φορέων και υπηρεσιών, με γνώμονα τον περιορισμό του σπάταλου και διεφθαρμένου κράτους», τονίζει στη σχετική ερώτηση ο λάκωνας βουλευτής, προσθέτοντας:

«Η υλοποίηση του σχεδίου αυτού διέρχεται μέσα από τον “Καλλικράτη” για τη δημόσια διοίκηση και το έργο Λευκή Βίβλος για την αναμόρφωση του κράτους που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Σχετική δέσμευση έχει αναληφθεί άλλωστε, και στο πλαίσιο του Μνημονίου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, του οποίου τον επόμενο μήνα θα πρέπει να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση η αιτιολογική έκθεση του σχετικού νομοσχεδίου.

Παρά τις μεγαλόστομες αυτές διακηρύξεις και δεσμεύσεις, όμως, παρά τη ψήφιση του νόμου 3895/2010 “Κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων του δημόσιου τομέα” και παρά τις θυσίες στις οποίες έχουν υποβληθεί οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, τα λειτουργικά έξοδα του κράτους δεν μειώθηκαν, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών και οι στόχοι που είχαν τεθεί διαψεύσθηκαν».
Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του, ο κ. Αποστολάκος ρωτά τους ιθύνοντες υπουργούς:
- Πόσοι φορείς, υπηρεσίες, οργανισμοί, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου, Ανώνυμες Εταιρείες, Γενικές και Ειδικές Γραμματείες κλπ έχουν συσταθεί από τις 5/10/2009 στο υπουργείο σας; Με τι ετήσιο κόστος ο καθένας;
- Πόσες Γενικές Διευθύνσεις, Διευθύνσεις, Τμήματα και Αυτοτελή Γραφεία έχουν συσταθεί από τις 5/10/2009 στους φορείς του υπουργείου σας; Ποιο το ετήσιο κόστος του καθενός;
- Πόσες νέες θέσεις, μόνιμου προσωπικού, προσωπικού αορίστου και ορισμένου χρόνου ή ειδικού επιστημονικού προσωπικού έχουν συσταθεί από τις 5/10/2009 στους φορείς του υπουργείου σας, Ιδιωτικού ή Δημοσίου Δικαίου και ποιό το ετήσιο κόστος της πλήρωσης;

Κατόπιν των ανωτέρω, ο κ. Αποστολάκος ζητά να προσδιοριστεί η μισθολογική διαφορά και τα επιπλέον επιδόματα ή οι υπερωρίες που καταβάλλονται ειδικά για τις μετατάξεις ή τις αποσπάσεις, αιτούμενος παράλληλα να κατατεθούν αναλυτικοί πίνακες καθώς και τα ΦΕΚ με τις ανωτέρω συστατικές πράξεις: Νόμους, Προεδρικά Διατάγματα, Υπουργικές Αποφάσεις, αποφάσεις του πρωθυπουργού, πράξεις του Υπουργικού Συμβουλίου κλπ.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα