Ενδεχόμενο «λουκέτο» απειλεί την «Εθνική» στο Βλαχιώτη

Ομόφωνη αντίδραση του ΔΣ Ευρώτα Έντονη φημολογία περί παύσης «κυκλώνει» το υποκατάστημα της Εθνικής Τραπέζης που λειτουργεί εδώ και μία...
Παρασκευή, 06 Μάιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ενδεχόμενο «λουκέτο» απειλεί την «Εθνική» στο Βλαχιώτη

Ομόφωνη αντίδραση του ΔΣ Ευρώτα
Έντονη φημολογία περί παύσης «κυκλώνει» το υποκατάστημα της Εθνικής Τραπέζης που λειτουργεί εδώ και μία τριακονταετία στο Βλαχιώτη. Οι διάχυτες πληροφορίες έχουν προκαλέσει ανησυχία και αγανάκτηση στους κατοίκους της περιοχής, που όλα αυτά τα χρόνια το στήριξαν και συνεχίζουν να εξυπηρετούνται σε μεγάλο βαθμό από αυτό.

Μπροστά στις εξελίξεις, η δημοτική αρχή του Δήμου Ευρώτα δεν θα μπορούσε να μείνει απαθής. Ύστερα από πρόταση της Δημοτικής Κοινότητας Βλαχιώτη, το ΔΣ προχώρησε στην ομόφωνη έκδοση ψηφίσματος, με το οποίο εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση ως προς το ενδεχόμενο παύσης λειτουργίας του εν λόγω υποκαταστήματος.

Συγκεκριμένα, κατά την 11η συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Ευρώτα ψήφισε τα ακόλουθα αναφορικά με τη διατήρηση της τράπεζας στην περιοχή:
«Στην κωμόπολη Βλαχιώτη Λακωνίας, έδρα του τέως δήμου Έλους και νυν της Δημοτικής Ενότητας Έλους του Δήμου Ευρώτα, από τριακονταετίας και πλέον ιδρύθηκε και λειτουργεί υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην αρχή ως πρακτορείο, ως κινητό συνεργείο Γυθείου και, στη συνέχεια, ως υποκατάστημα 497 Βλαχιώτη.

Επειδή στους κατοίκους της κωμόπολης Βλαχιώτη, αλλά και της ευρύτερης περιοχής είναι διάχυτη η πληροφορία ότι, το εν λόγω υποκατάστημα θα κλείσει ή θα συγχωνευθεί με άλλο υποκατάστημα της περιοχής, θέλουμε να σας εκφράσουμε την αντίθεσή μας με αυτή την ενέργεια, για τους εξής λόγους:
1. Καταρχήν λόγω του κύρους και της αξιοπιστίας της ΕΘΝΙΚΗΣ (της πρώτης Τράπεζας στην Ελλάδα) το εν λόγω κατάστημα αγκαλιάστηκε με εμπιστοσύνη από τους κατοίκους της περιοχής, από την πρώτη στιγμή και σιγά – σιγά ανεδείχθη ένα από τα πιο υγιή και βιώσιμα  χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της περιοχής, έχοντας τη θέση 7 στην αξιολόγηση.
2. Η προσφορά και η εξυπηρέτηση του εν λόγω υποκαταστήματος προς τους κατοίκους της περιοχής είναι μεγάλη, λόγω της άρτιας λειτουργίας του και της άριστης εξυπηρέτησης από το Υπαλληλικό προσωπικό του με αποτέλεσμα την συνεχώς αυξανόμενη δραστηριότητά του.
3. Είναι το μοναδικό Υποκατάστημα Τραπέζης που λειτουργεί στην Κωμόπολη Βλαχιώτη και η τυχόν κατάργησή ή συγχώνευση του θα θίξει καίρια τα συμφέροντα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ διότι δεν προϋποθέτει αυτόματα και την μεταφορά των δραστηριοτήτων και οικονομικών συναλλαγών του εν λόγω καταστήματος λόγω του ευρύτερου ανταγωνισμού που υπάρχει με ιδιωτικές Τράπεζες της περιοχής.
4. Πέραν των οικονομικών συμφερόντων της Τράπεζας  λόγοι κοινωνικοί, συναισθηματικοί αλλά και ισορροπιών, επιβάλλουν την διατήρηση  του εν λόγω καταστήματος.
5. Ζητάμε την έγγραφη διαβεβαίωση σας, ότι θα λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν σας, τις ανησυχίες των πολιτών του τέως Δήμου Έλους, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος 15 ημερών ώστε να αποφευχθούν σοβαρά προβλήματα στον νεοσύστατο Δήμο μας.

Είμεθα βέβαιοι για την κατανόηση του αιτήματος μας και την αναθεώρηση της τυχόν απόφασής σας για κατάργηση του υποκαταστήματος Βλαχιώτη».
Σημειώνεται ότι το ως άνω έγγραφο εστάλη στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, καθώς και τη διοίκηση της Εθνικής Τραπέζης Ελλάδος.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα