Επιμήκυνση στην αποπληρωμή δανείων ΤΕΜΠΕ ζητά η ΚΕΕΕ

Σε δυσχέρεια οι επιχειρήσεις μεταποίησης Τις προτάσεις της σχετικά με το νομοσχέδιο για «Απλοποίηση Αδειοδότησης Τεχνικών Επαγγελματικών και Μεταποιητικών Δραστηριοτήτων,...
Παρασκευή, 29 Απρίλιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επιμήκυνση στην αποπληρωμή δανείων ΤΕΜΠΕ ζητά η ΚΕΕΕ

Σε δυσχέρεια οι επιχειρήσεις μεταποίησης

Τις προτάσεις της σχετικά με το νομοσχέδιο για «Απλοποίηση Αδειοδότησης Τεχνικών Επαγγελματικών και Μεταποιητικών Δραστηριοτήτων, Επιχειρηματικών Πάρκων και λοιπές διατάξεις» απέστειλε προς τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοϊδη, στον αναπληρωτή υπουργό και στο γενικό γραμματέα Βιομηχανίας, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Αναφερόμενη στο αντικείμενο του θέματος και κατόπιν των αναλυτικών προτάσεων που η Ένωση είχε υποβάλει στους ανωτέρω φορείς, αλλά και των υπομνημάτων που δέχτηκε από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της μεταποίησης, η ΚΕΕΕ διαβίβασε τις δικές της προτάσεις, αιτούμενη την αποδοχή και την ψήφισή τους, στο πλαίσιο της θεσμοθέτησης του εν λόγω σχεδίου νόμου.

Στηρίζοντας το αίτημα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, μέλος της οποίας είναι και το Επιμελητήριο Λακωνίας, παρέμβαση στη Βουλή για το θέμα έκανε και ο λάκωνας βουλευτής κ. Θανάσης Δαβάκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δαβάκης ζήτησε την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων ΤΕΜΠΕ, που έχουν λάβει πολλές επιχειρήσεις στη χώρα, οι οποίες, όπως τόνισε, αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η Ελλάδα.

Αναλυτικότερα, στην ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης, ο λάκωνας βουλευτής κάνει αναφορά στη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει σήμερα οι επιχειρήσεις στη χώρα μας, λόγω της παρατεταμένης περιόδου ύφεσης που διέρχεται η ελληνική οικονομία.

Βάσει των ανωτέρω, ο κ. Δαβάκης εναρμονίζεται πλήρως με το αίτημα της ΚΕΕΕ, για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων ΤΕΜΠΜΕ από τα τρία χρόνια που είναι σήμερα στα έξι, γεγονός που, όπως δήλωσε, θα περιορίσει κατά το ήμισυ την εξαμηνιαία επιβάρυνση των επιχειρήσεων. Εναλλακτικά δε, πρότεινε να χορηγηθεί στις εν λόγω επιχειρήσεις περίοδος χάριτος για την αποπληρωμή, διαρκείας τουλάχιστον ενός έτους.

Τέλος, ο κ. Δαβάκης επισήμανε στον κ. Χρυσοχοϊδη, ότι η αποδοχή του ανωτέρω αιτήματος των Επιμελητηρίων της χώρας μας, αποτελεί υποχρέωση για το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, ιδιαίτερα δε, για τους πυρόπληκτους νομούς όπως είναι ο νομός Λακωνίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα