Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα βάλουν οι εκδρομείς του Πάσχα

«Φωτιά» η τιμή της βενζίνης, αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά Με ιδιαίτερη αισιοδοξία προσβλέπουν την τουριστική κίνηση για τις ημέρες του Πάσχα...
Τρίτη, 19 Απρίλιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα βάλουν οι εκδρομείς του Πάσχα

«Φωτιά» η τιμή της βενζίνης, αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά

Με ιδιαίτερη αισιοδοξία προσβλέπουν την τουριστική κίνηση για τις ημέρες του Πάσχα οι ξενοδόχοι της χώρας, δεδομένης και της ιδιαίτερης κινητικότητας που παρατηρήθηκε το τριήμερο της 25ης Μαρτίου.

Ήδη η πληρότητα στα ξενοδοχεία φτάνει το 60%, «αγκάθι» ωστόσο για τους εκδρομείς αποτελούν τόσο οι τιμές των καυσίμων, καθώς η τιμή της βενζίνης μπορεί να ξεπερνά το 1,70 ευρώ το λίτρο, όσο και των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, τα οποία θα είναι ακριβότερα για τα νησιά της χώρας κατά 10%.

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες επικαλούμενες την αύξηση των ακτοπλοϊκών καυσίμων μέχρι και 40%, αλλά και τη συνεχιζόμενη επιβάρυνση των εισιτηρίων με τις εισφορές υπέρ τρίτων, οι οποίες φτάνουν μέχρι και το 33% του τελικού ναύλου, προχώρησαν ήδη από τις αρχές του έτους σε αυξήσεις σε όλους τους ακτοπλοϊκούς προορισμούς.

Στα ΙΧ αυτοκίνητα οι αυξήσεις σε σχέση με τα ναύλα του περσινού καλοκαιριού ήταν ηπιότερες, της τάξης του 4% και οφείλεται αποκλειστικά στην αύξηση από τις αρχές του έτους του ΦΠΑ από 19% σε 23%. Από τις αυξήσεις εξαιρέθηκαν τα ναύλα των καμπινών.

Φωτιά στις τσέπες όσων θα θελήσουν να περάσουν το Πάσχα εκτός των μεγάλων πόλεων βάζει και η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης.
Η μέση τιμή της βενζίνης ξεπέρασε την Μ. Δευτέρα τα 1,70 ευρώ το λίτρο, φτάνοντας σε ορισμένα πρατήρια τουριστικών προορισμών μία ανάσα από τα 1,90 ευρώ το λίτρο, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν σημαντικά ακριβότερα από πέρσι για να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους.
Η τσέπη των εκδρομέων θα επιβαρυνθεί ιδιαίτερα και από το κόστος των διοδίων.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti