Θετικός για τη μαύρη τρύπα των εσόδων ο λάκωνας Γ. Καπελέρης: «Χρειάζεται χρόνο και νομοθετικό πλαίσιο»

Αισιόδοξος ως προς την εξυγίανση και αναδιοργάνωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού εμφανίστηκε ο νέος γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του...
Δευτέρα, 18 Απρίλιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Θετικός για τη μαύρη τρύπα των εσόδων ο λάκωνας Γ. Καπελέρης: «Χρειάζεται χρόνο και νομοθετικό πλαίσιο»

Αισιόδοξος ως προς την εξυγίανση και αναδιοργάνωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού εμφανίστηκε ο νέος γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών, λάκωνας, κ. Γ. Καπελέρης.

Μιλώντας σε αθηναϊκό ραδιοφωνικό σταθμό, ο κ. Καπελέρης επεσήμανε ότι ο εξορθολογισμός δεν μπορεί να γίνει «από τη μία μέρα στην άλλη», καυτηριάζοντας την έλλειψη κρατικού μηχανισμού ως μία από τις γενεσιουργές αιτίες του σημείου στο οποίο έχουμε φτάσει.

«Χρειάζεται χρόνος και νομοθετικό πλαίσιο» υπογράμμισε ο γ.γ. Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων, προσθέτοντας ότι «εδώ και ενάμισι χρόνο γίνεται ένας μαραθώνιος για την ενεργοποίηση των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών».

Μάλιστα, στη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Ντομινίκ Στρος Καν ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, θέτοντας το ζήτημα υστέρησης των εσόδων δήλωσε ότι θα χρειαστούν δεκαοχτώ μήνες για να αναδιαρθρωθεί ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός.

Από την πλευρά του, ο κ. Καπελέρης επεσήμανε ότι «θα μπούμε σιγά-σιγά σε θετικό πρόσημο», συμπληρώνοντας ότι σημείο αναφοράς είναι ο μήνας Απρίλιος, προκειμένου να δουν πως θα «κλείσει» από πλευράς εσόδων.

Απαντώντας στις κατηγορίες περί κατάρρευση του TaxisNet σημείωσε ότι σε όλα αυτά που ακούγονται υπάρχει μία δόση παραπληροφόρησης. «Προβλήματα ουσίας δεν υπάρχουν. Το ότι καθυστερεί το σύστημα είναι συνάρτηση του πλήθους της επισκεψιμότητας» τόνισε, προσθέτοντας ότι το υπουργείο Οικονομικών φιλοδοξεί να πάρει φέτος το μεγαλύτερο μέρος των φορολογικών δηλώσεων ηλεκτρονικά.

Σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός, μίλησε και ο υφυπουργός Υποδομών κ. Σπύρος Βούγιας, επιρρίπτοντας ευθύνες σε τρείς παράγοντες.

Αρχικά, δήλωσε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε ένα διαλυμένο μηχανισμό, οπότε χρειάζεται χρόνος για την αναδιοργάνωσή του. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι έχουν γίνει περικοπές σε υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, ενώ «υπάρχουν υπάλληλοι που δεν αισθάνονται ότι και αυτοί θα πρέπει να βάλουν πλάτη». Τέλος χαρακτήρισε ως σημαντικό παράγοντα την ατιμωρησία της φοροδιαφυγής.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia