Σε επίσχεση εργασίας προχώρησε το ΕΚΑΒ: Καταβολή των δεδουλευμένων εντός δέκα ημερών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με 30 ασθενοφόρα πραγματοποίησαν έξω από το υπουργείο Υγείας εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, οι οποίοι προχώρησαν εχθές σε επίσχεση...
Δευτέρα, 04 Απρίλιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σε επίσχεση εργασίας προχώρησε το ΕΚΑΒ: Καταβολή των δεδουλευμένων εντός δέκα ημερών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με 30 ασθενοφόρα πραγματοποίησαν έξω από το υπουργείο Υγείας εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, οι οποίοι προχώρησαν εχθές σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τις υπερωρίες των τελευταίων 4 μηνών και τις αποζημιώσεις εκτός έδρας για το προηγούμενο έτος.

Οι κινητοποιήσεις στις οποίες συμμετέχει και το ΕΚΑΒ Λακωνίας, θα συνεχιστούν επ αόριστον μέχρι την απόδοση των δεδουλευμένων, ενώ οι πολίτες θα εξυπηρετούνται με το προσωπικό ασφαλείας.

Ότι θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και τα εκτός έδρας μέσα στις επόμενες 10 ημέρες, διαβεβαίωσαν ο υφυπουργός Υγείας, Χρήστος Αηδόνης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Νίκος Πολύζος τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με τους οποίους είχαν συνάντηση τη Δευτέρα το πρωί 4/4.

Στη Γενική Συνέλευση της Δευτεροβάθμιας Ομοσπονδίας του ΕΚΑΒ (ΠΟΠΕΚΑΒ) που πραγματοποιήθηκε στις 22/3 με κύριο θέμα τη μη καταβολή των δεδουλευμένων, οι εργαζόμενοι είχαν προειδοποιήσει για την πρόθεση τους να προβούν σε επίσχεση εργασίας στην περίπτωση που τα αιτήματα τους δεν ικανοποιούνταν.

Σε ανακοίνωση του Παγκρήτιου Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και Εθελοντών Αιμοδοτών είχε αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Έχουν να μας καταβληθούν δεδουλευμένα χρήματα (τα νυχτερινά, τα Σαββατοκύριακα και οι αργίες) από τον μήνα Δεκέμβριο 2010 καθώς και εκτός έδρας, τα οποία έχουν πραγματοποιηθεί, είναι απλήρωτα από τον Σεπτέμβριο 2010. Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης το κάθε ευρώ είναι πλέον πολύ χρήσιμο στους εργαζόμενους, αφού οι περισσότεροι έχουν αυξημένες υποχρεώσεις (δάνεια, ενοίκια, λογαριασμούς που τρέχουν) και μετά από τις μειώσεις που έγιναν, για μια κρίση που δεν τη δημιούργησαν οι εργαζόμενοι -αλλά τελικά την πλήρωσαν εκείνοι- θεωρούμε ως υποχρέωσή μας να προβούμε σε αυτήν την ενέργεια.

Το Σωματείο μας, σε συνεννόηση με την Δευτεροβάθμια Ομοσπονδία μας (ΠΟΠΕΚΑΒ), εάν δεν καταβληθούν τα δεδουλευμένα, θα συμμετέχει στην επίσχεση εργασίας».
Μετά τη συνάντηση οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συνέλευση για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia