Δεν ικανοποιεί η απάντηση για τις οφειλές στο ΚΤΕΛ

Απάντηση για τις υπέρογκες οφειλές του κράτους προς το ΚΤΕΛ Λακωνίας έδωσε σε σχετική ερώτηση του βουλευτή κ. Γρηγόρη Αποστολάκου...
Παρασκευή, 11 Μάρτιος 2011 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δεν ικανοποιεί η απάντηση για τις οφειλές στο ΚΤΕΛ

Απάντηση για τις υπέρογκες οφειλές του κράτους προς το ΚΤΕΛ Λακωνίας έδωσε σε σχετική ερώτηση του βουλευτή κ. Γρηγόρη Αποστολάκου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ε. Βενιζέλος.

Στην απάντηση του υπουργού αναλύονται ξεχωριστά οι οφειλές των τριών Επιτελείων και οι διαδικασίες αποπληρωμής τους, χωρίς όμως να παρέχονται συγκεκριμένες απαντήσεις για ποιους λόγους καθυστερούν και πότε τελικά θα καταβληθούν.

Ειδικότερα, για τις υποχρεώσεις του ΓΕΣ που ανέρχονται περίπου στα 100.000 ευρώ, αναφέρεται πως θα αποπληρωθούν αμέσως μετά τον προέλεγχο και την έγκριση των πιστώσεων που έχουν δεσμευθεί για διάθεση από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ενώ, για όσες υπολείπονται, θα εξοφληθούν τους επόμενους μήνες.

Για το σαφώς χαμηλότερο χρέος του ΓΕΝ, ύψους 1.328ευρώ, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεσμεύεται για άμεση αποπληρωμή του εντός του μηνός Μαρτίου. Τέλος, για την οφειλή του ΓΕΑ (727 €), τα δικαιολογητικά υποβλήθηκαν στην αρμόδια υπηρεσία στις 28/1 και θα εξοφληθεί με την ολοκλήρωση ελέγχου τους.

Μετά την απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο βουλευτής Λακωνίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η απάντηση του κ. Βενιζέλου επί το πλείστον επιβεβαιώνει πληροφορίες που ήδη γνωρίζαμε. Ξέρουμε τι οφείλει το υπουργείο στο ΚΤΕΛ Λακωνίας. Κυρίως το γνωρίζουν τα μέλη και οι εργαζόμενοι του ΚΤΕΛ που βλέπουν τους μήνες να περνούν χωρίς να πληρώνονται για τα δεδουλευμένα τους. Δεκάδες συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρά οικονομικά προβλήματα εξαιτίας της αναξιοπιστίας του κράτους. Σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, τα μέλη της κυβέρνησης οφείλουν να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις και χρονοδιαγράμματα για το πότε θα λάβουν τα λεφτά τους. Διαφορετικά η κυβέρνηση θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τα αποτελέσματα της τυφλής, Μνημονιακής της πολιτικής και για τις επακόλουθες κοινωνικές αντιδράσεις».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti