Ερώτηση για τις υπηρεσίες των ΕΛΤΑ

Σε κίνδυνο το απόρρητο της αλληλογραφίας
Τετάρτη, 09 Μάρτιος 2011 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ερώτηση για τις υπηρεσίες των ΕΛΤΑ

Το θέμα διασφάλισης του απορρήτου της αλληλογραφίας που διακινείται μέσω των ΕΛΤΑ έθεσε με ερώτηση του προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης.

Αναφερόμενος στη συνταγματική κατοχύρωση του απορρήτου, ο κ. Αϊβαλιώτης τονίζει πως «η Πολιτεία οφείλει να το διασφαλίζει με κάθε τρόπο καθώς και να ελέγχει τους Οργανισμούς που υλοποιούν αυτήν την υπηρεσία, όπως τα ΕΛΤΑ».

«Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια -προφανώς για λόγους μείωσης κόστους- τα ΕΛΤΑ έχουν ελαττώσει  τις υπηρεσίες που παρέχουν στην επαρχία, με το να μην διανέμουν την αλληλογραφία στους πολίτες πόρτα-πόρτα, αλλά να αφήνουν τα γράμματα του κόσμου σε γραμματοθυρίδες που τα ίδια τα ΕΛΤΑ προμηθεύτηκαν και εγκατέστησαν σε δημόσιους χώρους, με δικά τους έξοδα», σημειώνει στο κείμενο του ο βουλευτής και, επικαλούμενος καταγγελίες κατοίκων νομών με πολλά απομακρυσμένα χωριά όπως της Λακωνίας, σχολιάζει πως το ποσοστό πλήρωσης-κάλυψης με τον παραπάνω τρόπο είναι τραγικά χαμηλό.

Στη συνέχεια αναφέρει:
«Οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι αφήνουν την αλληλογραφία στα καφενεία των χωριών (!), με προφανείς κινδύνους για το απόρρητο της αλληλογραφίας, αλλά και την απώλεια σημαντικών εγγράφων των πολιτών, όπως λογαριασμοί κλπ.
Αξίζει να αναφερθεί, ότι σε σχετική ερώτηση προς το τοπικό κατάστημα ΕΛΤΑ Σπάρτης, οι ενδιαφερόμενοι έλαβαν την απάντηση από αρμόδιους ότι «δεν έχει γίνει ακόμη προμήθεια τέτοιων γραμματοθυρίδων, αλλά θα γίνει κάποια στιγμή…».

Σχετικά με το θέμα, ο κ. Αϊβαλιώτης απευθύνει στο αρμόδιο υπουργό τα εξής ερωτήματα:
- Γνωρίζετε τα παραπάνω; Πόση ακριβώς είναι η έκταση τού προβλήματος πανελλαδικά;
- Πότε τα ΕΛΤΑ θα προμηθευτούν με το απαραίτητο υλικό (γραμματοθυρίδες), ώστε οι φορολογούμενοι πολίτες να εξυπηρετούνται σωστά, με ασφάλεια και χωρίς ταλαιπωρία;

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti

Η δική σας είδηση