Περισσεύει η αγανάκτηση

Με παρέμβαση στη Βουλή η παραβατικότητα των Ρομά
Τρίτη, 08 Μάρτιος 2011 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Αφορμή για συζήτηση στη Βουλή του ζητήματος παραβατικότητας των Ρομά, αποτέλεσε η πρόσφατη δημόσια καταγγελία του Τοπικού Συμβουλίου Αμυκλών («ΛΤ» 5/3), με την οποία οι κάτοικοι εκφράζουν προς πάσα κατεύθυνση την αγανάκτηση που απορρέει από τη συμπεριφορά των αθίγγανων.

Το πρόβλημα εξέθεσε στους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή και Υγείας Αν. Λοβέρδο, με παρέμβαση του, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, ο οποίος μετέφερε μαζί με τη φωνή διαμαρτυρίας των πολιτών και τα προβλήματα που δημιουργούνται.

Ο βουλευτής, κάνοντας παράλληλα αναφορά στα όσα καταγγέλλει στο υπόμνημά του το ΤΣ Αμυκλών του Δήμου Σπάρτης, αναφέρει:

«Οι συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στους καταυλισμούς των Ρομά, που απέχουν λίγα μέτρα από τα σπίτια των κατοίκων των Αμυκλών, είναι απαράδεκτες και άκρως επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία. Δεν τηρούνται και οι πλέον στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής, δηλαδή απουσιάζουν οι τουαλέτες και το αποχετευτικό δίκτυο από τον καταυλισμό και τα παρακείμενα οικόπεδα από τους καταυλισμούς έχουν μετατραπεί σε χωματερές όπου οι Ρομά έχουν εναποθέσει τεράστιους όγκους από παλιοσίδερα και σκουπίδια.

Αύξηση παρατηρείται κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα στα κρούσματα μικροεγκληματικότητας στην περιοχή, όπως π.χ. κλοπές και διαρρήξεις οικιών, επικίνδυνη οδήγηση οχημάτων από ανήλικους Ρομά, φαινόμενα παράνομης ηλεκτροδότησης από το δίκτυο της ΔΕΗ, παράνομη υδροληψία, διατάραξη κοινής ησυχίας από δυνατή μουσική, απειλές, εξυβρίσεις και εκφοβισμοί σε κατοίκους των Αμυκλών  κ.ά».

Με τη σημείωση ότι για τα δυσάρεστα αυτά φαινόμενα έχει ενημερωθεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σπάρτης καθώς και η Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, ο κ. Δαβάκης καλεί τους συναρμόδιους υπουργούς να προβούν άμεσα στις ενέργειες που απαιτούνται για τη βελτίωση της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή, ενώ, τέλος, ζητά να δοθεί λύση στα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους κατοίκους των Αμυκλών και για τα οποία δικαίως αγανακτούν υψώνοντας φωνή διαμαρτυρίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti

Η δική σας είδηση