Σύνδεσμος των εν Αττική Γεωργιτσιάνων

Αγαπάμε τα χωριά μας, απογραφόμαστε σε αυτά
Τρίτη, 08 Μάρτιος 2011 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σύνδεσμος των εν Αττική Γεωργιτσιάνων

Με σκοπό τη συγκέντρωση πρόσφατων στοιχείων για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού, για τη σύνθεση των νοικοκυριών και τις συνθήκες στέγασής τους, θα διενεργηθεί από 30 Μαρτίου έως 13 Απριλίου η γενική Απογραφή πληθυσμού από την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Στο πλαίσιο της Απογραφής και δεδομένου ότι τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για τη χάραξη οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής σε ευρωπαϊκό, εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, αλλά και για τη ρύθμιση ποικίλων διοικητικών και νομικών θεμάτων, χωριά και οικισμοί της ελληνικής περιφέρειας έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα κινητοποίησης των ετεροδημοτών τους, προκειμένου να διατηρήσουν δικαιώματα διεκδικήσεων.

Στην κατεύθυνση αυτή κινείται και το Γεωργίτσι Λακωνίας, το οποίο μέσω του εν Αττική Συνδέσμου του καλεί όλους τους Γεωργιτσιάνους να αφιερώσουν μία ημέρα από το χρόνο τους για να απογραφούν στον τόπο καταγωγής τους.

«Το σύνθημά μας είναι “Αγαπάμε το Γεωργίτσι, απογραφόμαστε στο χωριό μας”», σημειώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Χρήστος Ηλ. Τσίχλης, τονίζοντας πως δεν έχει σημασία η περιοχή στην οποία είμαστε εγγεγραμμένοι στο Δημοτολόγιο, αλλά η περιοχή στην οποία επιθυμούμε να απογραφούμε.

Στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, ο ίδιος αναφέρει:
«Από τα αποτελέσματα της απογραφής εξαρτώνται: η διατήρηση του Τοπικού Συμβουλίου Γεωργιτσίου ως τριμελούς οργάνου (διότι με πληθυσμό κάτω των 300 κατοίκων, καταργείται το Τοπικό Συμβούλιο) και η χρηματοδότηση του χωριού μας, καθώς σημαντικές πιστώσεις (ΣΑΤΑ κ.ά) υπολογίζονται με βάση τον αριθμό κατοίκων της τελευταίας απογραφής.
 - Το Γεωργίτσι είναι και θα παραμείνει κωμόπολη γιατί έχει περίπου 400 σπίτια και δύο ενορίες.
 - Είναι ξακουστό σαν “Μπαλκόνι του Μοριά” για την προσφορά του στους αγώνες του λαού μας.
 - Υπήρξε η μεγαλύτερη κοινότητα της Λακωνίας, στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, με 1646 μόνιμους κατοίκους και τρεις ενοριακούς ναούς.
 - Στην απογραφή του 1991 απογράφησαν 625 Γεωργιτσάνοι.
 - Στην απογραφή του 2001 αδιαφορήσαμε και ο αριθμός μειώθηκε.
 - Σύμφωνα με τον Καλλικράτη αν απογραφούν λιγότεροι από 300 το Τοπικό Συμβούλιο του χωριού μας καταργείται.
 - Ισχυροποιείται η φωνή μας στο Δήμο Σπάρτης και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
 - Έχει το ωραιότερο κτίριο της Λακωνίας και όχι μόνο, το Σχολείο μας.
 - Είμαστε περήφανοι για την καταγωγή μας. Το έχουμε στην καρδιά μας, στο μυαλό μας και στα όνειρά μας.
 - Στην απογραφή τιμάμε το χωριό μας, την ιστορία του και τους προγόνους μας».
Για όλα τα παραπάνω, ο Σύνδεσμος των εν Αττική Γεωργιτσιάνων ενημερώνει πως θα μισθώσει πούλμαν από την Αθήνα για το Γεωργίτσι με επιστροφή.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti

Η δική σας είδηση