Ερώτηση για τις εισφορές στο ΟΑΕΕ

Σε διέξοδο οι μικροξενοδόχοι
Παρασκευή, 04 Μάρτιος 2011 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ερώτηση για τις εισφορές στο ΟΑΕΕ

Το θέμα τις καταβολής ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ από τους μικροξενοδόχους έφερε στην επικαιρότητα ο βουλευτής ΝΔ Λακωνίας κ. Γρηγόρης Αποστολάκος, με ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λ. Κατσέλη και Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνο.

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι ιδιοκτήτες σχεδόν 1.500 μικρών ξενοδοχείων (δυναμικότητας κάτω των 10 δωματίων) σε ολόκληρη τη χώρα βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο και απόγνωση λόγω των ποινικών κυρώσεων που υφίστανται εξαιτίας της μη καταβολής από μέρους τους των ασφαλιστικών εισφορών προς τον Οργανισμό, ο κ. Αποστολάκος τονίζει πως ο λόγος της μη καταβολής των εισφορών από τους μικροξενοδόχους είναι «η δέσμευση της κυβέρνησης πως δεν θα υποχρεώνονται να ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ, όπως ισχύει και για τους ιδιοκτήτες μονάδων αντίστοιχης δυναμικότητας ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων».

«Παρά όμως τις διαβεβαιώσεις των μελών της κυβέρνησης όπως του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνη, ήδη Εισαγγελείς ανά τη χώρα προχωρούν σε ποινικές διώξεις εναντίον εκατοντάδων μικροξενοδόχων», σχολιάζει ο βουλευτής, με αφορμή καταγγελίες που έρχονται από φορείς του κλάδου, όπως το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας και η Ένωση Ξενοδόχων Λακωνίας.

Κατόπιν αυτών, τα ερωτήματα που θέτει ο κ. Αποστολάκος στους δύο υπουργούς είναι:
- Προτίθενται να νομοθετήσουν, όπως έχουν δεσμευτεί, την εξαίρεση των μικροξενοδόχων από την καταβολή εισφορών προς τον ΟΑΕΕ, όπως ισχύει και για τους ιδιοκτήτες μονάδων αντίστοιχης δυναμικότητας ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων;

- Αν ναι, πότε σχεδιάζουν να φέρουν σχετική νομοθετική ή εκτελεστική ρύθμιση;

- Τι πρόκειται να ισχύσει για όσους μικροξενοδόχους έχει διαταχθεί ποινική δίωξη λόγω μη καταβολής των εισφορών τους στον ΟΑΕΕ;
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia