Από 28 Μαρτίου οι αιτήσεις για την επιδότηση ενοικίου

Στην γραμμή εκκίνησης μπήκε από τη Δευτέρα, κατόπιν σχετικής απόφασης του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου 2011, μετά...
Τρίτη, 01 Μάρτιος 2011 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Από 28 Μαρτίου οι αιτήσεις για την επιδότηση ενοικίου

Στην γραμμή εκκίνησης μπήκε από τη Δευτέρα, κατόπιν σχετικής απόφασης του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου 2011, μετά τη διακοπή των προγραμμάτων λόγω του οικονομικού αδιεξόδου στο οποίο είχε περιέλθει ο Οργανισμός.

Το ύψος του προγράμματος προσδιορίστηκε στα 110 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που είναι μεν μειωμένο σε σχέση με το προηγούμενο πρόγραμμα, ωστόσο εξαντλεί τα οικονομικά όρια του Οργανισμού όσον αφορά στην επιδότηση ενοικίου, χωρίς να αποκλείεται ταυτόχρονα κάποια κατηγορία δικαιούχου.

Τα κριτήρια επιλογής αναμορφώθηκαν, έτσι ώστε να δοθεί προτεραιότητα και να στηριχθούν εκείνοι που έχουν περισσότερο ανάγκη, συνταξιούχοι, μακροχρόνια άνεργοι, νέα ζευγάρια και ευπαθείς ομάδες εργαζομένων, εργαζόμενοι με προστατευόμενα μέλη.

Τηρήθηκε το γενικό εισοδηματικό κριτήριο μέχρι 12.000 ευρώ για την ένταξη στο πρόγραμμα, με αυξημένο ποσό επιδότησης για εισοδήματα μέχρι 6.000 ευρώ και από 6.001 έως 9.000 ευρώ. Για παράδειγμα, για δικαιούχο παντρεμένο χωρίς παιδιά µε εισόδημα έως 6.000 ευρώ το επίδομα ανέρχεται στα 125 ευρώ ανά μήνα, από 6.001 έως 9.000 ευρώ στα 105 ευρώ ανά μήνα και από 9.001 έως 12.000 ευρώ στα 85 ευρώ το μήνα. Τα όρια εισοδήματος προσαυξάνονται κατά 2.000 ευρώ και το ποσό της επιδότησης κατά 25 ανά προστατευόμενο µέλος.

Οι ασφαλιστικές προϋποθέσεις επίσης επικαιροποιήθηκαν με γνώμονα την άμβλυνση ανισοτήτων.

Τέλος, επανακαθορίστηκαν τα δικαιολογητικά και καθιερώνεται διαδικασία διασταύρωσης των στοιχείων με συναρμόδιους φορείς και υπηρεσίες, ώστε να αποκλειστούν οι μη δικαιούχοι από το πρόγραμμα της επιδότησης. Π.χ. ζητούνται, εκτός από θεωρημένο από αρμόδια ΔΟΥ ενοικιαστήριο, πλήρη στοιχεία όχι μόνο του ιδιοκτήτη ή νομέα, αλλά και για την ίδια την κατοικία που μισθώνεται (αριθμός λογαριασμού ΔΕΗ, όροφος κλπ).

Αναλυτική ενημέρωση από τον ΟΕΚ για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα υπάρξει από τις 16 Μαρτίου, ενώ οι αιτήσεις θα καταθέτονται στα ΚΕΠ από τις 28 Μαρτίου έως την 1η Ιουλίου 2011.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia