Κόβουν την πίστωση οι φαρμακοποιοί

Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει τους ασφαλισμένους σε επτά ταμεία, καθώς από χθες οι φαρμακοποιοί ανακοίνωσαν ότι σταματούν την πίστωση στα φάρμακα,...
Τρίτη, 01 Μάρτιος 2011 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κόβουν την πίστωση οι φαρμακοποιοί

Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει τους ασφαλισμένους σε επτά ταμεία, καθώς από χθες οι φαρμακοποιοί ανακοίνωσαν ότι σταματούν την πίστωση στα φάρμακα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις καθυστερήσεις εξόφλησης των συνταγών.

Η επί πιστώσει χορήγηση θα σταματήσει για τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ, του ΗΣΑΠ, των δικηγόρων επαρχίας και Αθήνας, των υγειονομικών, της Εμπορικής Τράπεζας και των Συμβολαιογράφων, ενώ οι εν λόγω ομάδες θα πληρώνουν τα φάρμακα με δικά τους χρήματα και στη συνέχεια θα πρέπει να διεκδικήσουν την αποζημίωση από τα ταμεία τους.

Οι φαρμακοποιοί υποστηρίζουν ότι έχουν να πληρωθούν από τα παραπάνω ταμεία για πάνω από έξι μήνες και οι ανεξόφλητες οφειλές αγγίζουν τα 300 εκατομμύρια ευρώ. Ταυτόχρονα και παρά το γεγονός ότι μεγάλο μέρος των χρημάτων εγκρίθηκε προς πληρωμή μέσα στον Ιανουάριο, οι ίδιοι ακόμα δεν έχουν αποζημιωθεί.

Την ίδια ώρα έχουν αδειάσει τα ράφια των φαρμακείων από 28 φάρμακα ευρείας κυκλοφορίας, όπως η ασπιρίνη. Για το φαινόμενο -όπως καταγγέλλεται- ευθύνονται οι παράλληλες εξαγωγές σε άλλες χώρες της Ευρώπης όπου τα σκευάσματα κοστολογούνται ακριβότερα από ότι στην Ελλάδα.