Μειωμένα 9,2% τα έσοδα του προϋπολογισμού τον Ιανουάριο

Πλεόνασμα 155 εκατ. ευρώ εμφανίζει ο κρατικός προϋπολογισμός τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, από τα στοιχεία του πρώτου...
Δευτέρα, 14 Φεβρουάριος 2011 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μειωμένα 9,2% τα έσοδα του προϋπολογισμού τον Ιανουάριο

Πλεόνασμα 155 εκατ. ευρώ εμφανίζει ο κρατικός προϋπολογισμός τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, από τα στοιχεία του πρώτου μήνα του έτους επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις για τα έσοδα και για τις δαπάνες σε μηνιαία βάση, που περιλαμβάνονται στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2011.

Ειδικότερα τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 5.080 εκατ. ευρώ και εμφανίζουν μείωση κατά 9,2% που οφείλεται στη μη επανάληψη των εισπράξεων τελών κυκλοφορίας κατά 393 εκατ. ευρώ τον μήνα Ιανουάριο, αφού φέτος δεν δόθηκε η ίδια παράταση στην εξόφληση των τελών, αλλά και στα μειωμένα έσοδα από την έκτακτη εισφορά στις κερδοφόρες επιχειρήσεις κατά 140 εκατ. ευρώ.

Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού είναι μειωμένες κατά 2,5%. Οι πρωτογενείς δαπάνες παρουσιάζουν μείωση 2,6% και οι τόκοι 2,2%.

Τα έσοδα, τέλος, του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων παρουσιάζουν μείωση 63,3% και οι δαπάνες 14,7%.

Υπενθυμίζεται ότι όλα τα παραπάνω στοιχεία αφορούν μόνο στην εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού και όχι στο σύνολο των δημοσιονομικών δεδομένων για το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης –κατά τον ορισμό του ESA95– που αποτελεί το κριτήριο για την αξιολόγηση του προγράμματος οικονομικής πολιτικής της Ελλάδας.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα