Παρεμβάσεις Πετράκου για λακωνικούς δρόμους

Την άμεση ανάγκη δημοπράτηση του έργου προστασίας των πρανών από την πτώση των βράχων στο δρόμο Καλαμάτας-Σπάρτης, επισημαίνει σε έγγραφό...
Παρασκευή, 04 Φεβρουάριος 2011 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παρεμβάσεις Πετράκου για λακωνικούς δρόμους

Την άμεση ανάγκη δημοπράτηση του έργου προστασίας των πρανών από την πτώση των βράχων στο δρόμο Καλαμάτας-Σπάρτης, επισημαίνει σε έγγραφό του προς τον περιφερειάρχη και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Θανάσης Πετράκος.
 
Αναφερόμενος στην προ ημερών πτώση μεγάλου βράχου στον συγκεκριμένο δρόμο, ο οποίος είναι και ο μοναδικός που συνδέει τους δύο νομούς (Λακωνίας και Μεσσηνίας), τονίζει ότι επιβάλλεται να υπάρξουν άμεσα ενέργειες.
 
Εξάλλου, ο κ. Πετράκος κατέθεσε την περασμένη Δευτέρα 31/1, ερώτηση στους ανωτέρω, επίσης λακωνικού ενδιαφέροντος, η οποία αφορούσε στην παράκαμψη Σελασίας-Βουτιάνων και τη μεγάλη παράκαμψη Σπάρτης.
 
Ειδικότερα, για την κατάρρευση και την αποκατάσταση του πρώτου τμήματος, ο ερωτών ζητά να ενημερωθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο σχετικά με τα παρακάτω:

-Αν εφαρμόστηκε η αρχική μελέτη του έργου.

-Γιατί ο προϋπολογισμός της συμπληρωματικής δημοπράτησης είναι τόσο μεγάλος;

-Ποιος είναι ο τρόπος ανάθεσης των μελετών αποκατάστασης;

-Αν διενεργήθηκε έρευνα για τις αιτίες της κατάρρευσης του δρόμου και ποια τα αποτελέσματα αυτής.

-Αν έχουν αποδοθεί ευθύνες για την κατάρρευση και σε ποιους και αν όχι είστε διατεθειμένοι να ζητήσετε να αποδοθούν.

-Αν εξετάστηκαν στη μελέτη αποκατάστασης άλλες λύσεις ασφαλείς με μικρότερο κόστος από τα 26,5 εκατ. ευρώ που ζητούν.
 
Σημειώνοντας πως η παράταξή του δεν πρόκειται να ανεχθεί το κόστος παράκαμψης της Σελασίας-Βουτιάνων στα 7,5 εκατ. ευρώ το χιλιόμετρο, τη στιγμή που το αντίστοιχο στο νέο αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Πατρών ανέρχεται σε 4,5 εκατομμύρια, ο κ. Πετράκος ζητά αναλυτική ενημέρωση του Σώματος και για την παράκαμψη Σπάρτης (Σκούρα-Πυρί).
 
Συγκεκριμένα, αναφέρεται στον προϋπολογισμό δημοπράτησης του έργου, της σύμβασης καθώς και της αποπεράτωσής του, στην ύπαρξη ή μη ανακεφαλαιωτικού πίνακα και στην τήρηση ή μη των μελετών στην κατασκευή του έργου. Ζητώντας δε, τα αντίγραφα των λογαριασμών που εκδόθηκαν από την 3η ΔΕΚΕ, ρωτά τι συνέβη και ο ανάδοχος του έργου αυτού κηρύχθηκε έκπτωτος και αν αληθεύει ότι είχε πάρει 5,5 εκατ. ευρώ παραπάνω από το ύψος του έργου που είχε υλοποιήσει καθώς και αν ο προϋπολογισμός ολοκλήρωσης του έργου είναι υπερδιπλάσιος της αρχικής σύμβασης.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti