Αισιόδοξες οι επιχειρηματικές ενάρξεις

Ανακάμπτει η Λακωνία μετά την πληθώρα λουκέτων
Σάββατο, 08 Ιανουάριος 2011 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αισιόδοξες οι επιχειρηματικές ενάρξεις

Θετικά κύλησε η επιχειρηματική δραστηριότητα στη χώρα κατά το πρώτο δεκάμηνο του 2010, όπου βάσει των στοιχείων του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, 51.661 ήταν οι επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν και 42.671 εκείνες που έβαλαν «λουκέτο».
 
Επιχειρηματική άνθιση παρατηρείται και στη νότια Πελοπόννησο, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στο υπουργείο από τα Επιμελητήρια της περιφέρειας, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που ως αντίβαρο στα αυξημένα ποσοστά ανεργίας και τη μείωση διορισμών στο Δημόσιο, επέλεξαν να ιδρύσουν νέες επιχειρήσεις.
 
Μια προσπάθεια ανάκαμψης από τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης, παρατηρείται και στη Λακωνία, όπου μετά το δραματικό αριθμό των εξακοσίων εννέα συνολικά επιχειρήσεων που έκλεισαν κατά το μήνα Μάιο, θετικότεροι κρίνονται οι ρυθμοί το τελευταίο τρίμηνο, με την κυριαρχούσα τάση την ίδρυση Ατομικών Επιχειρήσεων.
 
Αναλυτικότερα, μετά τον Ιούλιο του απερχόμενου έτους, όπου στο νομό μας διαγράφηκαν από τα μητρώα του υπουργείου ογδόντα έξι επιχειρήσεις, έναντι σαράντα οκτώ νεοϊδρυθεισών, αρχίζουν να διαφαίνονται ψήγματα ανάκαμψης, η οποία κορυφώνεται τους τρείς τελευταίους μήνες.
 
Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του πρώτου δεκάμηνου παρουσιάζονται στον κάτωθι πίνακα, ενώ σημειώνεται ότι σύντομα πρόκειται να δημοσιοποιηθούν από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας τα στοιχεία για το μήνα Νοέμβριο.

Μήνας                  Εγγραφές    Διαγραφές
Ιανουάριος                36                38
Φεβρουάριος            38                25
Μάρτιος                      31               28
Απρίλιος                     29                17
Μάιος                          23               609
Ιούνιος                        50                38
Ιούλιος                        54               93
Αύγουστος                  52               21
Σεπτέμβριος               41               13
Οκτώβριος                  39              15
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia