Η ΕΟΔ Λακωνίας στην άσκηση «Ερμής 2011»

Στην 7η πανελλαδική άσκηση επικοινωνιών εκτάκτων αναγκών «Ερμής 2011» που διοργανώθηκε από τη Δ/νση Επιχειρήσεων συμμετείχε το Σάββατο 1 και...
Δευτέρα, 10 Οκτώβριος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η ΕΟΔ Λακωνίας στην άσκηση «Ερμής 2011»
Στην 7η πανελλαδική άσκηση επικοινωνιών εκτάκτων αναγκών «Ερμής 2011» που διοργανώθηκε από τη Δ/νση Επιχειρήσεων συμμετείχε το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2/10, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Λακωνίας.
Στην άσκηση συμμετείχαν συνολικά 19 σταθμοί ΕΟΔ από το σύνολο των παραρτημάτων της οργάνωσης από όλα τα μέρη της Ελλάδος, καθώς και 4 κρατικοί φορείς που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση καταστάσεων εκτάκτων αναγκών.
Συγκεκριμένα, το «παρών» έδωσαν το ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας από την Πάρνηθα, η φρεγάτα Ψαρά του Πολεμικού Ναυτικού που ήταν πλοίο σκοπούν στο Αιγαίο, το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας - Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) με τον αεροπορικό τομέα και το Ολυμπία Ράδιο (δίκτυο παράκτιων σταθμών για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας).
Κατά τη διάρκεια της άσκησης πραγματοποιήθηκαν δοκιμαστικές επαφές μεταξύ όλων των σταθμών για την επιβεβαίωση της ζεύξης αυτών μεταξύ τους στα φάσματα VHF, VHF AIRBAND, UHF και HF με τη χρήση διαφόρων διαμορφώσεων, ενώ πραγματοποιήθηκαν  και δύο σενάρια συνεχούς κάλυψης κινητών σταθμών στις περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της κεντρικής - δυτικής Πελοποννήσου.
Η ΕΟΔ Λακωνίας ευχαριστεί θερμά τους εκπροσώπους της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που τίμησαν με την παρουσία τους την άσκηση.