Συνέντευξη Π. Μισθού ενόψει του νέου σχολικού έτους

Έτοιμα για την έναρξη τα σχολεία της Περιφέρειας
Σάββατο, 11 Σεπτέμβριος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συνέντευξη Π. Μισθού ενόψει του νέου σχολικού έτους

Τη διαβεβαίωσή του ότι όλες οι σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν κανονικά από την ερχόμενη Δευτέρα 13/9, με διανομή μάλιστα των βιβλίων της νέας χρονιάς στους μαθητές, έδωσε χθες ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Μισθός.

Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της περιφερειακής διεύθυνσης στην Τρίπολη, ο κ. Μισθός αφού ευχήθηκε στους μαθητές, στις οικογένειές τους και στους εκπαιδευτικούς, μια παραγωγική και δημιουργική χρονιά, αναφέρθηκε στο θέμα της διαχείρισης του εκπαιδευτικού προσωπικού, το οποίο όπως σημείωσε, αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη προσοχή.

Ειδικότερα επεσήμανε τη συνταξιοδότηση αρκετών εκπαιδευτικών-7.100 περισσότεροι από πέρυσι- προσθέτοντας επίσης ότι οι προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών ανήλθαν στο 50% των προσλήψεων της περσινής σχολικής χρονιάς, ενώ στα ολοήμερα Δημοτικά που θα λειτουργήσουν φέτος με ενιαίο αναμορφωμένο πρόγραμμα, απαιτούνταν 1.800 περισσότεροι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων.

Όμως τα «κενά των εκπαιδευτικών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου καλύφθηκαν απόλυτα, αφού από το Νοέμβριο του 2009 υπήρξε ένας συντονισμός ενεργειών προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ σε εβδομαδιαία βάση καταγράφονταν και αποτυπώνονταν οι πραγματικές ανάγκες στη λειτουργία των σχολικών μονάδων», δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής.

Προς αυτή την κατεύθυνση βοήθησαν - σύμφωνα με τον κ. Μισθό- το ορθολογικό πλαίσιο διορισμού, μετακινήσεων και εξέλιξης των εκπαιδευτικών, όπως ορίστηκε νομοθετικά τον περασμένο Μάιο, η επιστροφή στις σχολικές τάξεις 5.000 αποσπασμένων εκπαιδευτικών σε γραφεία και υπηρεσίες και ο εξορθολογισμός στις αποσπάσεις της φετινής σχολικής χρονιάς.

Επίσης, όπως αναφέρθηκε, τα μέγιστα στην προσπάθεια για αποτελεσματική κάλυψη των κενών, προσέφεραν ο διαρκής έλεγχος των στοιχείων, που απέστελλαν οι διευθύνσεις εκπαίδευσης, ώστε να αποτυπώνονται οι πραγματικές ανάγκες και όχι πλασματικές, η πρόσληψη εκπαιδευτικών ειδικοτήτων και η τοποθέτησή τους σε πραγματικά κενά, καθώς και οι διαθέσεις εκπαιδευτικών από διευθύνσεις Β/θμιας, όπου πλεόναζαν σε  Α/θμιας Εκπαίδευσης.

Όσον αφορά τέλος στα βιβλία τονίστηκε ότι σε ποσοστό 90%, όλοι οι τίτλοι βρίσκονται ήδη στις σχολικές μονάδες.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti