Εγκαίνια βρεφονηπιακού σταθμού στη Μονεμβάσια

Με λαμπρότητα και με την τιμητική παρουσία πολλών συνανθρώπων μας τελέσθηκαν από το σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας,  την Παρασκευή 23 Ιουλίου,...
Πέμπτη, 29 Ιούλιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εγκαίνια βρεφονηπιακού σταθμού στη Μονεμβάσια

Με λαμπρότητα και με την τιμητική παρουσία πολλών συνανθρώπων μας τελέσθηκαν από το σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας,  την Παρασκευή 23 Ιουλίου, ένα ακριβώς χρόνο μετά τη θεμελίωση, τα εγκαίνια του 2ου Βρεφονηπιακού Σταθμού στην ιστορική και περικαλλή  Μονεμβάσια, πού είναι το 13ο ίδρυμα της ιεράς Μητροπόλεώς μας. Η ειδική μέριμνα του εφημέριου Μονεμβασίας π. Κων/νου Κρυπωτού συνέβαλε στην αδιαμφισβήτητη επιτυχία της εν  λόγω εκδήλωσης.

Ο σεβ. ποιμενάρχης μας στον περιεκτικό, εγκάρδιο και ευκρινή λόγο του υπογράμμισε ότι  η αγάπη της Εκκλησίας μας δεν είναι και δεν πρέπει να μονοφυσιτική.  Γι’ αυτό με  μπροστάρηδες τους αγίους πατέρες και με πυξίδα και οδηγητικό χάρτη πλεύσεως τη διδασκαλία του Ευαγγελίου, δημιούργησε πρωτίστως  την κατάλληλη υποδομή και εν συνεχεία τα θεάρεστα έργα της αγάπης, δηλαδή τα φιλανθρωπικά ιδρύματα, στα οποία περιθάλπονται με στοργή και ιδιαίτερη μέριμνα οι αναξιοπαθούντες συνάνθρωποί μας χωρίς διακρίσεις.

Επίσης επισήμανε ότι η τοπική μας εκκλησία, αφού αγκάλιασε κάθε ηλικία, δείχνει το ενδιαφέρον της και για τα νήπια και τα βρέφη, που ήλθαν σ’ αυτό τον κόσμο και τρέφουν τις ελπίδες μας ότι θα δημιουργήσουν έναν κόσμο διαφορετικό ή θα ζήσουν σε καλύτερες μέρες. Στο πλαίσιο αυτό, αποκτά σήμερα η Μητρόπολή μας το δεύτερο βρεφονηπιακό της σταθμό για τα παιδιά των εργαζόμενων γονέων και των πολυτέκνων οικογενειών. Ανοίγει την αγκαλιά της γι’ αυτά τα νέα πρόσωπα που αναγεννήθηκαν στο μυστήριο του βαπτίσματος και αποτελούν τα ελπιδοφόρα μέλη της επί γης στρατευομένης Εκκλησίας.

Στην κατακλείδα της ομιλίας του ο σεβασμιώτατος συγκινημένος  εξέφρασε την ισόβια ευγνωμοσύνη του προς την Εκκλησία της Ελλάδος και την Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών  (ΕΚΚΥΟ), γιατί με τις θετικές εισηγήσεις του προέδρου σεβασμιώτατου μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Θεοκλήτου και του γενικού διευθυντή αυτής, Αντωνίου Ζαμπέλη, καθώς και με τις αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, το έργο επιχορηγήθηκε με το ποσό των 161.408,65 ευρώ.

Επιπρόσθετα ευχαρίστησε τον παριστάμενο γεν. διευθυντή της ΕΚΚΥΟ και τον  παρακάλεσε  να διαβιβάσει στο μακαριώτατο, την Ιερά Σύνοδο και όλους τους εμπλεκόμενους την ευγνωμοσύνη όλων και, βλέποντας τούτο το πανέμορφο κτήριο, να τους βεβαιώσει ότι τα χρήματα που έδωσαν έπιασαν τόπο. 

Εν συνεχεία, ο σεβασμιώτατος ευγνώμονες προσρήσεις απηύθυνε προς  το Δήμο Μονεμβασίας για την απόφασή του με εισήγηση του δημάρχου να χρηματοδοτηθεί προσεχώς το έργο με  20.000 ευρώ και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λακωνίας που θα δώσει με εισήγηση του κ. νομάρχη άλλες 20.000 ευρώ. 

Έπειτα εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τον πολιτικό μηχανικό Γεώργιο Βουνελάκη και προς τον εργολάβο Σωτήριο Τσαγκλή, διότι οικοδόμησαν ένα κτήριο  λειτουργικό με ποιοτικά υλικά.

Επιπλέον ευχαρίστησε όλους τους λοιπούς ειδικούς και απλούς εργάτες, γιατί συνετέλεσαν ολόθυμα στην κατασκευή αυτού του εκκλησιαστικού ιδρύματος.

Άπειρη ευγνωμοσύνη, ακόμη ο σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας εξέφρασε και προς το ίδρυμα Γεροντέλη, τους επιχειρηματίες Γεώργιο Ισαακίδη και Ηλία Δούκα, το Σύλλογο Μονεμβασιτών Βοστόνης, τους ομογενείς Αθανάσιο και Αγγελική Κουρκούλη, τους Δημήτριο και Παναγιώτη Ανδριτσάκη, τους δωρητές του οικοπέδου Θεόδωρο και Μαρία Καμαρινού, τον Εμπορικό Σύλλογο Μονεμβασίας, το Σύλλογο Αγίας Κυριακής, καθώς και προς τους Θεόδωρο και Πέτρο Τραϊφόρο, Κυριάκο Κυριαζάκο, Ευάγγελο και Γεωργία Σκάγκου, Αικατερίνη Γιαννάκου και κάθε άλλον ανώνυμο φιλάνθρωπο για την πολύτιμη συνδρομή τους στο έργο αυτό.

Δεόντως ευχαρίστησε και τους δραστήριους δημοσιογράφους Ηλία Βουνελάκη και Λευτέρη Ανδριτσάκη, γιατί δεν παύουν από την ημέρα της θεμελιώσεως να προβάλλουν και να επαινούν την προσπάθεια της τοπικής μας Εκκλησίας.

Ιδιαιτέρως ο σεβασμιώτατος επαίνεσε το λαμπρό εφημέριο της Μονεμβασίας π. Κωνσταντίνο Κρυπωτό, ο οποίος έδειξε τις λανθάνουσες ικανότητές του και απέδειξε το μέτρο των δυνατοτήτων του, διότι εργάστηκε νυχθημερόν για το συντονισμό των εργασιών, με κόστος προσωπικό, σωματικό και ψυχικό.

Ο κ. Ζαμπέλης, γενικός διευθυντής της ΕΚΚΥΟ, ως εκπρόσωπος τους μακαριωτάτου αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου από την πλευρά του μετέφερε τις ευχές του προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας να έχει αίσια πορεία και αυτή η προσπάθεια της ιεράς μητροπόλεώς μας.

Εκτός όμως από τους παραπάνω μεγάλους δωρητές, επισημαίνουμε ότι στην ουσία ο πρώτος ευεργέτης και για την απόφαση και για τη χορηγία, αλλά και για την περαιτέρω ανάληψη της ευθύνης με ό,τι αυτό συνεπαγόταν, είναι η Ιερά Μητρόπολή μας, η οποία μέχρι σήμερα διάθεσε το ποσό των 161.000 ευρώ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός από τον προαναφερθέντα γενικό  διευθυντή της ΕΚΚΥΟ, ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Αντώνιος Αβραμιώτης, διευθυντής διοικητικού της ΕΚΚΥΟ, ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Κωνσταντίνος Γιακουμάκης, εκ του ιδιαιτέρου γραφείου του μακαριωτάτου, ο γραμματέας της διοικούσης επιτροπής της ΕΚΚΥΟ κ. Διονύσιος Σταθουλόπουλος, οι βουλευτές του νομού μας κ.κ. Αθανάσιος Δαβάκης και Γρηγόρης Αποστολάκος, ο αντινομάρχης κ. Παναγιώτης Μπαρμπαγιάννης, οι δήμαρχοι Μολάων κ. Ιωάννης Τσαγκάρης και Μονεμβασίας κ. Νεκτάριος Μαστορόπουλος, ο γενικός διευθυντής της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Μπαζίγος και ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης κ. Πέτρος Μισθός.

Η Ιερά Μητρόπολή μας διατηρεί σταθερή την ελπίδα, ότι και το έργο αυτό, που ήταν όνειρο του μητροπολίτη μας και επιθυμία διακαής των ευγενών κατοίκων της όμορφης Μονεμβάσιας, μέσω των ικανών στελεχών του και της συγχρόνων προδιαγραφών κτιριακής υποδομής του, θα ανταποκριθεί στην πολύτιμη αποστολή του, εξασφαλίζοντας για τα παιδιά μας τη σωστή φιλοξενία και την ασφάλεια που τους αρμόζει στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.                                                                                                                  Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα