Η γιορτή του ιδρύματος «Ο Άγιος Παντελεήμων»

Πλήθος πιστών, από την ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης αλλά και από διάφορα μέρη του νομού μας, συμμετείχε στις θρησκευτικές εκδηλώσεις...
Τετάρτη, 28 Ιούλιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η γιορτή του ιδρύματος «Ο Άγιος Παντελεήμων»

Πλήθος πιστών, από την ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης αλλά και από διάφορα μέρη του νομού μας, συμμετείχε στις θρησκευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν για τη γιορτή του Αγίου Παντελεήμονος,  στο Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων της ιεράς μητροπόλεως μας.

Στον εσπερινό της περασμένης Δευτέρας καθώς και στη χθεσινή θεία λειτουργία χοροστάτησε ο  σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, συμπαραστατούμενος από πλειάδα ιερέων.

Μιλώντας δε, κατά τη διάρκεια του εσπερινού ο σεπτός ποιμενάρχης μας, δημιουργός και πρόεδρος του ιδρύματος, ευχαρίστησε όλους όσοι το στηρίζουν με την αγάπη τους όλα αυτά τα χρόνια.

Εξάλλου όπως κάθε χρόνο, το πρωί ανήμερα της γιορτής και μετά τη θεία λειτουργία, τελέστηκε μνημόσυνο για τους δωρητές και ευεργέτες του ιδρύματος. Λίγο νωρίτερα ο σεβασμιώτατος απένειμε το οφίκιο του οικονόμου στον π. Παναγιώτη Τσόκρη, ενώ το θείο λόγο κήρυξε ο εφημέριος του ΚΕΕΜ π. Ηλίας Βουρβουριώτης.

Μετά το πέρας των ανωτέρω, έγινε η περιφορά της εικόνας του Αγίου Παντελεήμονος στους εσωτερικούς χώρους του Ασύλου Ανιάτων και του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης.

Στη γιορτή του ιδρύματος, μεταξύ άλλων παρευρέθησαν, οι βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Θανάσης Δαβάκης και Γρηγόρης Αποστολάκος, ο διοικητής του ΚΕΕΜ ταξίαρχος κ. Αθανάσιος Σαπουντζής, ο νομάρχης κ. Κώστας Φούρκας, ο δήμαρχος Μυστρά κ. Δημήτρης Αποστολάκος, ο αντιπρόεδρος της ΤΕΔΚΛ κ. Σταύρος Αργειτάκος, η πρώην βουλευτής επικρατείας κ. Φεβρωνία Πατριανάκου, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και λοιποί εκπρόσωποι της τοπικής μας κοινωνίας. 

Με επισημότητα γιορτάστηκε η μνήμη του αγίου και στο Αστέρι του Δήμου Έλους, όπου τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο  θεοφιλέστατος επίσκοπος Ανδρούσης κ. Θεόκτιστος, ο οποίος το πρωί της Κυριακής χοροστάτησε στη θεία λειτουργία, στον κεντρικό ναό Βαμβακούς.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα