Η γιορτή του Ασύλου Ανιάτων

Την ερχόμενη Τρίτη 27 Ιουλίου, ημέρα που η ορθόδοξη εκκλησία μας γιορτάζει τη μνήμη του αγίου μεγαλομάρτυρος και ιαματικού Παντελεήμονος,...
Πέμπτη, 22 Ιούλιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η γιορτή του Ασύλου Ανιάτων

Την ερχόμενη Τρίτη 27 Ιουλίου, ημέρα που η ορθόδοξη εκκλησία μας γιορτάζει τη μνήμη του αγίου μεγαλομάρτυρος και ιαματικού Παντελεήμονος, το ομώνυμο Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων-Άσυλο Ανιάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, πανηγυρίζει και τιμά τον προστάτη του.
Στις 7.30 το απόγευμα της Δευτέρας θα τελεστεί μέγας αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, χοροστατούντος του σεβασμιώτατου μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.
Το πρωί, ανήμερα της γιορτής, θα τελεστούν  όρθρος, αρτοκλασία και θεία λειτουργία μετά θείου κηρύγματος, ιερουργούντος του σεβασμιώτατου κ. Ευσταθίου. Μετά το πέρας των ανωτέρω θα γίνει η καθιερωμένη λιτάνευση της ιερής εικόνας του αγίου στους χώρους του Ασύλου και του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης.
Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση-πρόσκληση, η συμμετοχή όλων των ευσεβών χριστιανών σ’ αυτές τις εορταστικές εκδηλώσεις αποτελεί ένδειξη τιμής προς τον άγιο, αιτία ψυχικής ωφέλειάς τους, καθώς και πηγή μεγάλης χαράς για τους τροφίμους και τους εργαζόμενους του ιδρύματος. 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα