Η γιορτή του Άη Λιά σε κεντρικούς ναούς και εξωκλήσια

Την εκκλησιαστική κατασκήνωση της Ταϋγέτης επισκέφθηκε και φέτος, παραμονή της εορτής του προφήτη Ηλία, ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης...
Τετάρτη, 21 Ιούλιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η γιορτή του Άη Λιά σε κεντρικούς ναούς και εξωκλήσια

Την εκκλησιαστική κατασκήνωση της Ταϋγέτης επισκέφθηκε και φέτος, παραμονή της εορτής του προφήτη Ηλία, ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ο οποίος τέλεσε  αρχιερατικό εσπερινό στο φερώνυμο ιερό ναό και ευλόγησε τους άρτους.
Χθες, ανήμερα της γιορτής, ο σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην πανηγυρική θεία λειτουργία που τελέστηκε στον εορτάζοντα ενοριακό ναό των Βελιών.
Στο Λογκανίκο μετέβη το πρωί της Τρίτης, για την γιορτή του χωριού, ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Ανδρούσης κ. Θεόκτιστος. Τη θεία λειτουργία παρακολούθησαν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Πελλάνας, και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.
Ανάλογες θρησκευτικές εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στο Λευκόχωμα και την Κονιδίτσα, όπου οι ενοριακοί ναοί τιμούνται στη μνήμη του Προφήτη Ηλία, αλλά και στα ομώνυμα εξωκλήσια πολλών χωριών της περιοχής μας.
Πολλοί ήσαν όπως κάθε χρόνο οι προσκυνητές που ανέβηκαν την παραμονή στην κορυφή του Ταϋγέτου. Οι περισσότεροι αναχώρησαν τις πρωινές ώρες της Τρίτης, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που μετέβησαν το ίδιο βράδυ στον οικισμό Κουμουστά του ΤΔ Ξηροκαμπίου, για το γνωστό γλέντι με κρασί, γίδα βραστή και παραδοσιακή μουσική.
Στο εξωκλήσι της Βορδόνιας ο εφημέριος π. Σπυρίδων Καλομοίρης τέλεσε θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας. Στο ψαλτικό ήταν το μέλος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Λακωνίας «Πέτρος ο Πελοποννήσιος», Βασίλης Αδαμάκος.
Παραμονή και ανήμερα κάτοικοι του Αφυσσού και της Καλογωνιάς μετέβησαν στο εκκλησάκι του Άη Λιά στον Κοκκινόβραχο, όπου τον εσπερινό τέλεσαν και ευλόγησαν τους άρτους οι εφημέριοι των δύο χωριών π. Θεόδωρος Χάρακας (Αφυσσού) και π. Γεώργιος Σκοπαράντζος (Καλογωνιάς), ο οποίος τέλεσε και τη χθεσινή θεία λειτουργία.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα