Φωτιές σε Βαρβίτσα και Μάνη

Σε πύρινο κλοιό βρέθηκε η Λακωνία
Τρίτη, 20 Ιούλιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Φωτιές σε Βαρβίτσα και Μάνη

Δύο πυρκαγιές, «έζωσαν» το περασμένο Σάββατο 17/7 το νομό μας, με τη μία να σημειώνεται στα σύνορά του με την Αρκαδία και τη δεύτερη σε περιοχή της Μεσσηνιακής Μάνης, αρμοδιότητας της ΠΥ Αρεόπολης.
Συγκεκριμένα, στις 5 το απόγευμα ξέσπασε πυρκαγιά στη θέση «Κεφαλονέρι» του ΤΔ Βαρβίτσας Δήμου Οινούντος και στα όρια με τον Άγιο Πέτρο, η οποία με την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής, φορέων και κατοίκων της περιοχής τέθηκε άμεσα υπό μερικό έλεγχο.
Στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετείχαν πέντε οχήματα της ΠΥ Σπάρτης, ισάριθμα της ΠΥ Τρίπολης, ενώ από αέρος επιχειρούσαν ένα ελικόπτερο και δύο πετζετέλ. Επίσης σημαντική βοήθεια προσέφεραν υδροφόρα και πεζοπόρο τμήμα της Κοινότητας Καρυών, καθώς και οχήματα του Δήμου Οινούντος. Αν και η φωτιά που έκαψε συνολικά δεκαπέντε στρέμματα δάσους ελέγχεται πλήρως, οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν εκεί, προκειμένου να αποσοβήσουν τον κίνδυνο αναζωπύρωσης.
Τηλεφώνημα για πυρκαγιά δέχτηκε το ίδιο απόγευμα (ώρα 4μμ) και η ΠΥ Αρεόπολης, που με όλα τα οχήματά της έσπευσε στην περιοχή Τραχήλα, όπως της υπεδείχθη. Όμως στη συνέχεια οι πυροσβέστες διαπίστωσαν ότι η φωτιά ήταν κάτω από το χωριό Άγιος Νίκων. Αμέσως και με τη συνδρομή των όμορων ΠΥ και δύο πετζετέλ άρχισε η διαδικασία της κατάσβεσης.
Παράλληλα, σε έλεγχο που έγινε στην περιοχή, εντοπίστηκε ένα ολοσχερώς κατεστραμμένο από φωτιά όχημα, το οποίο -όπως καταδείκνυε η θέση του- είχε ανατραπεί. Σε πολύ κοντινό σημείο εντοπίστηκαν επίσης ένας άνδρας ο οποίος έφερε εγκαύματα καθώς και το ανήλικο παιδί του που βρισκόταν σε κατάσταση σοκ. Όπως ανέφερε ο ίδιος ο άνδρας, πρόκειται για άτομα ολλανδικής υπηκοότητας (δεν είχαν μαζί τους αποδεικτικά στοιχεία της ταυτότητάς τους).
Η ανταπόκριση της Αστυνομίας και των ασθενοφόρων που ειδοποιήθηκαν ήταν άμεση. Έτσι τα δύο άτομα, αφού δέχτηκαν αρχικά τη φροντίδα των πυροσβεστών, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, πρόλαβε όμως να κάψει περίπου εκατό στρέμματα άγριας βλάστησης.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα