«Μαχαίρι» στον προϋπολογισμό του έργου Λεύκτρο-Σπάρτη

Σε αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα και του τμήματος Λεύκτρου-Σπάρτης προχώρησε το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων. Μείωση...
Πέμπτη, 10 Ιούνιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Μαχαίρι» στον προϋπολογισμό του έργου Λεύκτρο-Σπάρτη

Σε αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα και του τμήματος Λεύκτρου-Σπάρτης προχώρησε το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.
Μείωση της τάξης των 126,88 εκατ. ευρώ, εξήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός κ. Δ. Ρέππας για το κόστος μελέτης, κατασκευής, χρηματοδότησης και συντήρησης του άξονα Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα, με περικοπές των οικονομικών στοιχείων της σύμβασης από 360 εκατ. ευρώ σε 233,12.
Αντίστοιχα μειώνονται και οι πιστώσεις στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2010 από 176,57 σε 72,53 εκατ. ευρώ.
Σε ανακοίνωσή του την περασμένη Τρίτη, ο υπουργός Υποδομών, δήλωσε ότι εγκρίνεται πίστωση 88,19 εκατ. ευρώ στο ΠΔΕ για τη νέα σύμβαση παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου, ενώ στο εν λόγω κονδύλιο περιλαμβάνονται και πιστώσεις ύψους 19,285 εκατ. ευρώ για απαλλοτριώσεις, με σκοπό τη διάνοιξη και κατασκευή του έργου.
Κινούμενο στο γενικότερο κλίμα εξοικονόμησης πόρων για τη μείωση του ελλείμματος, το υπουργείο Υποδομών έχει εξαγγείλει την αναθεώρηση των συμβάσεων παραχώρησης για τα περισσότερα οδικά έργα. Οι περικοπές κονδυλίων που ανέρχονται στα 500 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, έχουν ως «ηθικό αυτουργό» το μνημόνιο που έχει υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti