Μέχρι τις 11/6 οι αιτήσεις για το πρόγραμμα νέων του ΟΑΕΔ

Λήγει την Παρασκευή 11 Ιουνίου, η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα νέων «Μία αρχή, μία ευκαιρία» του...
Πέμπτη, 03 Ιούνιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Λήγει την Παρασκευή 11 Ιουνίου, η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα νέων «Μία αρχή, μία ευκαιρία» του ΟΑΕΔ.
Με το πρόγραμμα -που ξεκίνησε από το 2008- τίθεται για πρώτη φορά σε εφαρμογή η δράση «προεργασία», που προσφέρει στους νέους τη δυνατότητα να αποκτήσουν πιστοποιημένη προϋπηρεσία, με μισθό και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.
Ωφελούμενοι δύναται να είναι όλοι οι νέοι ηλικίας 16-25 ετών, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ή έχουν εγκαταλείψει το σχολείο μετά την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης και δεν συνεχίζουν σπουδές, σε οποιαδήποτε βαθμίδα του τυπικού εκπαιδευτικού συστήματος.
Ως προϋποθέσεις συμμετοχής των ωφελούμενων νέων ορίζονται οι ακόλουθες :
- βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας
- δεν τους έχει αποδοθεί μέχρι σήμερα, καμία ευκαιρία απασχόλησης ή συμπληρωματικής επιμόρφωσης, είτε με τη μορφή της εργασιακής σχέσης είτε με οποιαδήποτε μορφή αναγνωρισμένης κατάρτισης
- έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.
Από το συνολικό αριθμό θέσεων, ποσοστό έως 30% θα καλυφθεί από νέους που διαμένουν στην Διοικητική Περιφέρεια Αττικής και τον Ν. Θεσσαλονίκης, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό, από νέους που διαμένουν στις υπόλοιπες Διοικητικές Περιφέρειες και νομούς.
Οι νέοι μπορούν, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες και τις προτεραιότητές τους, να επιλέξουν να ωφεληθούν από μία, μεταξύ των τριών δράσεων του προγράμματος. Ειδικότερα:
- από το πρόγραμμα «προεργασία» για την απόκτηση προϋπηρεσίας
- από το πρόγραμμα πιστοποιημένης κατάρτισης στην πληροφορική
- το ολοκληρωμένο πρόγραμμα συμβουλευτικής
Ο αριθμός των ωφελουμένων νέων θα ανέλθει συνολικά μέχρι τα 40.000 άτομα, ενώ καθένας από τους ανωτέρω δύναται να συμμετάσχει και στις τρεις δράσεις.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti