«Ποιες οι εξελίξεις για την εγκατάσταση του Νέου Μουσείου;»

Ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν στην υλοποίηση του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης στο ΧΥΜΟΦΙΞ ζητά με δύο επιστολές...
Παρασκευή, 21 Μάιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Ποιες οι εξελίξεις για την εγκατάσταση του Νέου Μουσείου;»

Ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν στην υλοποίηση του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης στο ΧΥΜΟΦΙΞ ζητά με δύο επιστολές προς τους πλέον αρμόδιους η «Πρωτοβουλία Σπαρτιατών για το Μουσείο της Σπάρτης».
Ένα μήνα μετά τη σχετική συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου Λακωνίας και της ενημερωτικής συνάντησης στο Sparta Inn, η κ. Τασία Κανελλοπούλου, που υπογράφει τα έγγραφα εκ μέρους των συμμετεχόντων στην Πρωτοβουλία, αναμένει να γνωστοποιηθεί η πορεία των προγραμματικών συμβάσεων, για τις οποίες είχε δεσμευθεί η νομαρχία.
Ως ελάχιστη υποχρέωση απέναντι στους 800 σπαρτιάτες και λάκωνες που προσυπέγραψαν την απαίτηση δημιουργίας του νέου Μουσείου, η κ. Κανελλοπούλου, απευθυνόμενη στο νομάρχη κ. Κώστα Φούρκα, αναφέρει:
«Αξιότιμε κ. Νομάρχη,
Όλος ο κόσμος γιόρτασε στις 18 Μαΐου την Παγκόσμια Ημέρα των Μουσείων. Οι συνειρμοί που ανακαλούνται στην μνήμη των σπαρτιατών και των λακώνων αυτήν την ημέρα σχετίζονται με τον αγώνα που για πολλά χρόνια συλλογικοί φορείς και προσωπικότητες της περιοχής μας, σε εθελοντική βάση, έχουν κάνει για την υλοποίηση του νέου αρχαιολογικού μας μουσείου στο ΧΥΜΟΦΙΞ.
Παρακολουθήσαμε πριν από ένα μήνα, κατά την συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου στις 19 Απριλίου, την ρητή σας δέσμευση ότι η ΝΑ θα χρηματοδοτήσει την απαραίτητη μελέτη για την υλοποίηση του έργου και ότι προς τούτο θα συνάψετε προγραμματική σύμβαση με το υπουργείο Πολιτισμού, δεσμευόμενος προς την γενική γραμματέα ΥΠΠΟ κ. Μενδώνη, ότι εντός τεσσάρων μηνών θα έχετε εγκαταστήσει τον μελετητή του έργου.
Αυτή τη στιγμή και μετά από την πρωτοβουλία που αναλάβαμε για την συγκέντρωση υπογραφών, προκειμένου να πιέσουμε προς πάσα κατεύθυνση και να υποστηρίξουμε και το δικό σας έργο και το έργο του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου, 800 περίπου υπογραφές πολιτών της Σπάρτης και της Λακωνίας περιμένουν την ενημέρωσή σας για την πορεία των πρωτοβουλιών σας. Κατά συνέπεια παρακαλούμε θερμά να μας ενημερώσετε για την εξέλιξη των πρωτοβουλιών σας και, στην περίπτωση που έχετε προχωρήσει την προγραμματική σύμβαση, θα επιθυμούσαμε να έχουμε αντίγραφο, προκειμένου να το παρουσιάσουμε στην επικείμενη συνάντηση όσων ενδιαφέρονται».
Ενημέρωση για όσα ζητήματα έχουν δρομολογηθεί από πλευράς Αρχαιολογίας, ζητά επίσης η κ. Κανελλοπούλου από την προϊσταμένη της Ε΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων κ. Αδ. Βασιλογάμβρου.
Συγκεκριμένα, η επιστολή έχει ως εξής:
«Αγαπητή κ. Βασιλογάμβρου,
Κατ’ αρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ανταπόκρισή σας στην πρόσκληση μας και την συμμετοχή σας στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Sparta Inn για την ενημέρωση των σπαρτιατών σχετικά με το νέο Μουσείο της Σπάρτης στο ΧΥΜΟΦΙΞ.
Σήμερα, ένα μήνα μετά, σας παρακαλώ να μας ενημερώσετε από την πλευρά σας για την πορεία των πρωτοβουλιών που αναλήφθηκαν από πλευράς Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λακωνίας και υπουργείου Πολιτισμού, και συγκεκριμένα για την τύχη των προγραμματικών συμβάσεων και των χρηματοδοτήσεων τόσο των αναγκαίων προεργασιών στο παλιό κτίριο του ΧΥΜΟΦΙΞ, όσο και της προώθησης του αναγκαίου διεθνούς διαγωνισμού για την ανάθεση της μελέτης του νέου Μουσείου.
Αντιλαμβάνεστε ότι οι περίπου 800 σπαρτιάτες και γενικότερα λάκωνες που προσυπέγραψαν την πρωτοβουλία μας, πρέπει να κρατούνται ενήμεροι για την πορεία του τόσο σημαντικού αυτού ζητήματος για την Σπάρτη. Επειδή επίκειται νέα συνάντηση, στην οποία θα ενημερωθεί ο κόσμος για τις αναληφθείσες πρωτοβουλίες, σας παρακαλώ να μας ενημερώσετε για όσα ζητήματα έχουν δρομολογηθεί και να μας επισυνάψετε, αν υπάρχει, το περιεχόμενο των προγραμματικών συμβάσεων, την πηγή της χρηματοδότησής τους και  το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti